saw palmetto

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/02/2003 | 11:02 | מאת: אלי

שלום רב! במאמרים רבים מוזכר הדקל הננסי (Saw palmetto ), כמחליף של התרופה FINASTERIDE. האם יש אמת בדבר? האם יותר אפקטיבי ובטוח להשתמש בדקל הננסי במקום ב-FINASTREIDE, לחסימת אנזים אלפא רדוקטז (ובעיקבות כך למניעת דהידרוטסטוסטרון)? בברכה...אלי

14/02/2003 | 16:23 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! נמצא במחקר כי הדקל ננסי עובד על ההורמון הנ"ל ולכן נמצא יעיל לטיפול גם בנשירת שיער וגם לטיפול בערמונית. לבוא בטענה כי הצמח הינו תחליף ךתאופה קצת קשה לי עם זה, וגם ענין של מיצוי הצמח, מינון ועוד אלמנים אחרים. בכל מקרה ניתן לקחת את הדקל ואם הרופא יראה שינוי חיובי, מקסימום הוא יוריד את מינון התרופה, מה שבטוח הוא כי לדקל הננסי יש פחות תופעות לוואי לטווח הארוך! רק בריאות!

14/02/2003 | 18:03 | מאת: לילך נהרי

אלי שלום אני מסכימה עם מה שיואל כתב, אני מוסיפה כי כדאי לקחת את הדקל הננסי בפורמולה עם אבץ וליקופן.

מנהלי פורום נטורופתיה