גזים אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/02/2003 | 14:24 | מאת: ציון

שלום, המליצו לי על חומר בשם Bazilicum Plantaplex לטיפול בגזים בתינוק בן חודשיים. כששאלתי שני רופאי ילדים על החומר הנ"ל הם אמרו שהבזיליקום היחיד שהם מכירים הוא לבישול והם לא שמעו על שום שימוש רפואי בצמח הזה. אשמח לקבל קצת מידע על החומר הזה, אם מישהו יודע. וכמובן אם הוא יעיל לטיפול בבעיה. תודה מראש ציון

14/02/2003 | 10:29 | מאת: לילך נהרי

ציון שלום לא ידוע לי על צמח זה. סוג הבזיליקום שאני מכירה תקרא ocimum basilicum שזה אכן הבזיליקום אותו אנחנו אוכלים. כול הצמחים המכילים שמנים ארומטיים, כמו הבזיליקום, עוזרים בהקלה על גזים במידה זו או אחרת. הבזיליקום לא מפורסם ביכולתו הסופחת גזים. היותר מפורסמים הם הקימל והשומר. לתינוק בן חודשיים הטיפול הנכון יהיה לטפל באם, במידה והוא יונק, כלומר להוריד מתזונתה את כול המזונות היכולים לגרום לגזים (בעיקר קטניות וירקות ממשפחת המצליבים), במידה והוא שותה פורמולה, צריך לראות אם יש תגובה נוספת לא רצויה, ואז להחליף את הפורמולה, או לתת טיפות שומר, כיום יש מוצרים המיוחדים לתינוקות להקלה בגזים. אני ממליצה לך גם לשאול את פורום ההומאופתים, יש להם פתרונות טובים לכך. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה