תזונה לאחר טיפולים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/02/2003 | 22:35 | מאת: אורית

אני חצי שנה אחרי טיפולים כימוטרפיים עקב סרטן השד. שאלתי האם יש תזונה מומלצת למניעה חוזרת של המחלה

15/02/2003 | 09:02 | מאת: לילך נהרי

אורית שלום התשובה היא בהחלט כן! יש לך הרבה מה לעשות כדי להגדיל את סיכוייך שסרטן השד לא יחזור! מבחינת תזונה - התזונה המומלצת הינה תזונה דלה (ורצוי בכלל ללא) מוצרים מן החי (בשר, ביצים, מוצרי חלב) וכן לאכול תזונה לא מעובדת כגון ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות ואגוזים. הסיבה לכך היא שקיים קשר בין צריכת אסטרוגן בכמות גבוהה, הבא מן מוצרי החי, וסרטן השד. כמו כן בתזונה הבריאה, העשירה בסיבים תזונתיים, נפח הצואה גדל וסופח אליו אסטרוגן מיותר מהגוף. רצוי להשתמש רק בשמן זית וקנולה, שניהם מכבישה קרה. כול היתר - לפח. שמן הינה מולקולה שמתחמצנת בקלות ולכן בעלת פוטנציאל סרטני. לכן מומלץ בכלל לצרוך כמה שפחות שמן ושומן בתזונה. חוץ מהתזונה, רצוי מאוד לעשות פעילות גופנית התומכת במערכת החיסון ובנפש. היום יודעים כי תאים סרטניים מתפתחים בגופינו כול הזמן, ומערכת החיסון מחסלת אותם. גידול סרטני הוא ביטוי של החלשות מערכת החיסון. התזונה שציינתי לעיל, יחד עם פעילות גופנית, תחזק את הגוף. הכי חשוב - הנפש. אני מציעה לך ללכת לקבוצת תמיכה. אני יודעת שיש קבוצות תמיכה בחוסן, עמותה לחולי סרטן. נעשה מחקר בשנות ה-80 על נשים חולות בסרטן השד. חילקו נשים אלו ל 2 קבוצות: קבוצה שהשתתפה בקבוצת תמיכה, וקבוצה שלא השתתפה. שתי הקבוצות קבלו אותו טיפול תרופתי. התוצאה הייתה שאילו שהשתתפו בקבוצת תמיכה שרדו את המחלה פי 2! אם את לא מרגישה בנוח עם קבוצת תמיכה, אני ממליצה לך ללכת למשהו מקצועי איתו תוכלי לדבר. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה