קרישת דם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/02/2003 | 22:30 | מאת: נעם

שלום רב! אובחנתי כסובלת מקרישיות יתר. הבנתי שכדי למנוע היווצרות קרישים צריך לצרוך דברים המכילים ויטמין E ולהמנע ממאכלים המכילים ויטמין K. האם זה נכון? אלו מאכלים מכילים ויטמינים אלו?

14/02/2003 | 11:57 | מאת: הילה

ויטמין K מופיע בד"כ בכל הירקות העליים והירוקים כגון סוגי חסות למיניהם וכיוצ"ב. עוד מידע תוכל לקבל ב- HEALTH.WALA.CO.IL בהצלחה

14/02/2003 | 18:10 | מאת: לילך נהרי

נעם שלום בת כמה את ומה הרקע לקרישיות יתר שיש לך? האם זה איזה מחלה מסוימת? כיצד קבעו אבחנה זו? בדרך כלל רוב האוכלוסיה המבוגרת סובלת מקרישיות יתר. זה הגורם לטרשת עורקים ומחלות לב. אין שום בעיה עם ויטמין k במידה ואת לא נוטלת שום תרופות לדלול הקרישיות, כגון קומדין. להיפך - רצוי מאוד לאכול עלים ירוקים. על מנת למנוע קרשיות יתר ישנם הרבה דברים שניתן לעשות בתזונה ותוספים, אך לפני שאני מפרטת, אנא עני לי על שאלותיי. שבת שלום!

15/02/2003 | 21:36 | מאת: נעם

שלום! א. אני בת 26, אחרי שני אירועים טרומבוטיים עקב נטילת גלולות. התגלה אצלי חסר גדול באנטי טרומבין 3, ולכן אני, אכן, נוטלת קומדין באופן קבוע.(אם כי הייתי שמחה להפסיקו- האם יש אפשרות לשפר את מצבי על ידי תזונה? ב. שכחתי לשאול בפעם קודמת: אמרו לי לאכול למשל הרבה שום ובצל. האם אכילתם כשהם מבושלים- יש בכך תועלת, או שכבר אין בהם ויטמינים במצב כזה? תודה רבה מראש.

מנהלי פורום נטורופתיה