קינואה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/02/2003 | 22:31 | מאת: גליה

שלום ! הייתי שמחה לדעת מהי הקינואה, האם הערכים התזונתיים בה חשובים והאם אפשר לכלול אותה בתפריט של פעוט בן שנה וחצי? תודה מראש גליה

12/02/2003 | 09:24 | מאת: לילך נהרי

גליה שלום קינואה הינו דגן הבא אלינו מדרום אמריקה. הוא אחד הדגנים המכילים הכי הרבה חלבון (16%) והוא מקור נהדר לפחמימות מורכבות. בהחלט ילד בן שנה וחצי יכול לאכול קינואה, כמו שהוא אוכל אורז, חיטה ושאר דגנים. היתרון של קינואה הינו שזה דגן שאנחנו לא נחשפים אליו הרבה כמו חיטה. במסגרת הנטורופתיה ישנה תאוריה האומרת שמה שאנחנו קוראים "אלרגיות", שהם בעצם אי סבילות למזון, המופיעים כמגרנות, פריחות למינהם, אסטמה ועוד, נגרמות בגלל חשיפת יתר למזון אחד. לדוגמא - אכילת חיטה, דבר הנפוץ מאוד באזורנו, יום-יום במשך שנים רבות , יכול לגרום לאי סבילות במערכת. זה קורה כמובן רק אם יש מעיים חדירות, שזה נושא אחר, אבל בכך שאנחנו מגוונים את מזונינו , אנו מונעים את האפשרות הזאת. שיהיה בתאבון!

12/02/2003 | 14:31 | מאת: רויטל ברמן

ברצוני להוסיף כי הקינואה קלה לעיכול ביחס לדגנים כמו חיטה ושעורה למשל, ועשירה במיוחד בויטמינים ומינרלים. חוץ מזה היא טעימה מאוד. בתאבון.

מנהלי פורום נטורופתיה