osteo artritis O.A.

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/02/2003 | 14:02 | מאת: annie

מהי המחלה ואיך היא באה לידי ביטוי? מהם הטיפולים הממומלצים . טיפול אקוטי ומה עושים בהמשך?

11/02/2003 | 19:01 | מאת: רויטל ברמן

שלום אנני, אוסטאוארטריטיס היא מחלה ניוונית של המפרקים והסחוס. היא מתבטאית בשחיקה של הסחוס והסתיידות של מפרקים. זה מאוד נפוץ במפרקי עמוד השדרה (החוליות) או בברכיים/קרסוליים/מרפקים - בעיקר אצל אנשים שעבדו איתם כל השנים או לספורטאים. המחלה מתבטאת באובדן טווח תנועה במפרקים החולים, בכאבים לאחר ישיבה או עמידה או הליכה ממושכים, ובמצב מתקדם יותר כאבים כל הזמן. ישנם אמצעי טיפול אשר הוכחו כמסייעים, אך תלוי בשלב המחלה ובדרגתה. תוסף המזון כרונדויטין הוכח כעוזר, גלוקוזאמין (פחות מוכח), MSM לשיכוך כאבים. ישנם טיפולים אחרים כגון הידרותראפיה ועוד. אני ממליצה לך לגשת לטיפול (או לשלוח את מכרך החולה) נטורופתי ע"מ לנסות לשפר את המצב או לפחות למנוע הדרדרות. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה