סידן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/02/2003 | 16:41 | מאת: XXX

האם טחינה היא מקור טוב לסידן?

10/02/2003 | 18:43 | מאת: לילך נהרי

אכן כן! טחינה לא רק עשירה בסידן כי אם עניה, יחסית למוצרי חלב בעלי אותה כמות סידן, בחלבון ובזרחן, הידועים כבעייתים. חלבון וזרחן גורמים לתגובה חומצית בדם ולכן הגוף, כדי לאזן את החומציות מוציא סידן מן העצמות. בכך קוראת הפעולה ההפוכה - הדלדלות העצם. 2 דברים נוספים: 1. יש לזכור כי סידן נמצא בהרבה מקורות מן הצומח. אולי לא בכמויות של אלפי מיליגרמים, אולם אם התזונה עשירה בפירות וירקות, אין סיבה להגיע לחוסר סידן 2. סידן הינו מינרל מדובר מאוד כיום. יותר ויותר גברים ונשים סובלים בעולם המערבי מאוסטאופרוזיס. אולם ההסתכלות על סידן כגורם מרכזי וחשוב במניעת המחלה, הינה הסתכלות חלקית וצרה. כדי למנוע אוסטאופרוזיס מומלץ קודם כול לעסוק בפעילות גופנית. לגבי התזונה, מומלץ שהתזונה תהיה עניה (יחסית לתזונה המערבית) בחלבון. שודדי עצם נפוצים במיוחד בתזונה המערבית, שצריך להמנע מהם לחלוטין הם: קפאין, סיגריות, סוכר, שומן בכמויות מופרזות. יום טוב!

11/02/2003 | 18:28 | מאת: רויטל ברמן

עליי להוסיף כי ר-ק טחינה מלאה או חמאת-שומשום עשירה בסידן. בטחינה הגולמית אין שום סידן לצערי הרב. הסידן נמצא כמו תמיד בקליפה של השומשום ולא בתוכן. טחינה לא מלאה מכילה את שמן השומשום שהוא נחמד בפני עצמו אך עני בסידן. טחינה חצי מלאה ניתן להשיג היום בכל סופרמרקט וחמאת שומשום - בבתי טבע.

מנהלי פורום נטורופתיה