סידן וברזל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/02/2003 | 17:28 | מאת: דריה

אני צריכה להתחיל לקחת כדורי סידן וברזל, ורציתי לדעת איך, מתי, וכמה מומלץ, שמעתי למשל, שאסור לקחת ברזל עם מוצרי חלב, זה נכון? רציתי גם לדעת אם יש סוגים שונים של כדורים שיש להם ספיגה יותר גבוהה?

10/02/2003 | 19:07 | מאת: לילך נהרי

דריה שלום לגבי הסידן: תלוי בת כמה את ואם את לוקחת תרופות מסוימות, האם את עושה פעילות גופנית ומה את אוכלת. חשוב שזה יהיה סידן ציטרט, בעל ספיגה יותר יעילה, וכ שהסידן יבוא בפורמולה עם מגנזיום, ויטמין D ובורון - כולם משפרים את הספיגה. לגבי הברזל - למה לך לקחת תוסף של ברזל? האם יש לך חוסר? רק במידה ונמצא חוסר בבדיקות דם אמליץ לקחת ברזל עדין פעמיים ביום ולעשות בדיקת דם שוב אחרי חודשיים - אם אין חוסר יותר יש להפסיק את התוסף. ברזל בעודף עלול להיות מחמצן חזק הגורם למחלות לב וכלי דם, ולכן הוא לא מומלץ בעודף. מומלץ לקחת את הברזל עם משהו חומצי כגון ויטין C או כוס מיץ תפוזים, ולהרחיק ממזונות בסיסיים כמו מוצרי חלב. בהצלחה!

10/02/2003 | 19:38 | מאת: דריה

מצטערת שכחתי את הפרט הכי חשוב לנושא, אני צריכה את התוספות בגלל הריון... בכל מקרה האם אפשר לקחת את הסידן עם מגנזיום או ויטמין D גם בהריון? האם אני יכולה לקחת את שני הכדורים יחד? ושוב תודה.

מנהלי פורום נטורופתיה