לרויטל שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/02/2003 | 18:40 | מאת: הילה

שלום רויטל מדוע חיטה נחשבת לאלרגן (חיטה מלאה טובה יותר?) ולא שאר הדגנים כמו שיפון למשל תודה על תשובתך !

06/02/2003 | 07:50 | מאת: לילך נהרי

הילה שלום למרות שהשאלה הופנתה לרויטל, אני אנסה לענות אליה. מה שנחשב לגורם אי סבילות למזון הוא החלבון. בין אם זה חלבון מן החי כמו החלבון במוצרי חלב או חלבון מן הצומח הנמצא בין השאר בחיטה. בחיטה יש חלבון הנקרא גלוטן, והוא נחשב החלבון הבעייתי שעלול לגרום, במצבים מסוימים, לתגובה אלרגית של הגוף וכתוצאה מכך הסמפטומים יהיו אסטמה, מגרנה, פריחה וגרד בעור ועוד. גם בחיטה "ריקה" וגם בחיטה מלאה קיים אותו חלבון. ההבדל ביניהם הוא שלמלאה יש את הקליפה שעוטפת את הגרעין של הדגן. אותה קליפה עשירה בויטמינים ומינרלים ובסיבים תזונתיים ולכן כול כך חשובה לגוף. לא לכולם חיטה היא בעייתית, אבל רצוי לאכול דגנים נוספים בתזונה היום-יומית. בתזונה הארץ ישראלית מופיעה חיטה יומיום. אם זה לחם, בסקוויטים, בייגלה, עוגות, פירורי לחם, פיתות וכו'. מומלץ, כדי לא להגיע למצב של אי סבילות לחיטה, לאכול גם דגנים אחרים כגון: אורז (רצוי מלא כמובן), כוסמת, קינואה, דוחן, אמרנט, תירס, שבולת שועל, שעורה. חשוב לדעת שדגנים אחרים, כמו שיפון, גם כן מכילים את הגלוטן הלא מומלץ (לאנשים מסוימים) אבל מכיוון ששיפון הוא לא מצרך שכיח במטבח הישראלי הממוצע, הוא הרע במיעוטו. יום נעים!

06/02/2003 | 08:21 | מאת: הילה

תודה על התשובה! אך בפועל איך אני מיישמת את מה שהסברת? הדגנים האחרים שהזכרת נאכלים רק לאחר בישולם ואני מחפשת לחם שעליו אפשר למרוח ממרחים יש לך המלצות ללחם כזה?

מנהלי פורום נטורופתיה