פינוי חומצה אורית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/02/2003 | 13:52 | מאת: רון

שלום לכם רציתי לדעת האם חומצה אורית קשורה לכל בעיות המפרקים ומהם הדרכים לסילוקה בעזרת תוספי תזונה בנוסף לפירוט שלכם במקרה של הגאוט. תודה

04/02/2003 | 15:12 | מאת: לילך נהרי

04/02/2003 | 15:35 | מאת: לילך נהרי

רון שלום גאוט הינה מחלה שאכן מתבטאת בכאבי פרקים וזה עקב הצטברות גבישי אוראט בנוזל המפרק, שמקורם בחומצה האורית, שלא התפנתה כמו שצריך. אותם גבישים גורמים לדלקת ולנזק. החומצה האורית היא תוצר פירוק של פורין, מרכיב ה DNA. הסיבות לגאוט יכולות להיות ייצור מוגבר של פורין, פגמים אנזימטיים מסוימים, פעילות אנזימתית מופחתת או מוגברת, סרטן, תרופות ציטוטוקסיות (שני האחרונים גורמים לפירוק יתר של תאים ולכן עליה ברמת הפורין) אנמיה עקב המוליזה של תאי דם. סיבה נוספת היא חוסר תפקוד כלייתי על סיבותיו השונות. בהרבה מקרים הסיבה לא ידועה (כ 90% מהמקרים). במידה והגאוט אכן נובע מסיבה לא ידועה הטיפול המומלץ הוא כך: תזונה - להמנע מצריכת אלכוהול, להקפיד על מזונות דלי פורינים (מזונות מן הצומח) ולכן להמעיט בבשר ומוצרי חלב, להגביר את הצריכה של פחמימות מורכבות (דגנים מלאים כמו אורז מלא, קמח מלא, קינואה, אמרנט, דוחן וכן קטניות למיניהם) , לאכול כמה שפחות שומן, בעיקר שומן מן החי. במקום בשר רצוי לאכול דגי ים צפוני, בעלי חומצת שומן אנטי דלקתית. דגים אלו הם: סול, הליבוט, מקרל, סלמון, טונה ובקלה חשוב מאוד לרדת במשקל אם יש עודף ולכן חשובה גם פעילות גופנית. חשוב מאוד לשתות הרבה מים על מנת לשמור על שתן מהול ועידוד חומצת השתן לצאת. מומלץ מאוד לאכול פירות אדומים העשירים באנתוציאנידים המשפיעים על חילוף החומרים של הקולגן. פירות אלו הם: דובדבנים, אוכמניות, וגרגירים אדומים-כחולים כהים אחרים. תוספי מזון מומלצים: חומצה פולית במינון 10-40 מיליגרם - מעכבת את האנזים האחראי על יצירת חומצת השתן ברומליין 125-250 מיליגרם 3 פעמים ביום, יעיל נגד דלקת קוורציטין 125-250 מיליגרם 3 פעמים ביום, יעיל נגד כול סמפטומי המחלה כמו כן יש צמחי מרפא שעוזרים לפינוי החומצה האורית - לזה פנה לטיפול נטורופתי בהצלחה!

04/02/2003 | 17:59 | מאת: Gubi

הי רון, רהידרציה של הגוף מאד חשובה, ותורמת להקלה וגם להחלמה מחולאים שונים. מומלץ לשתות 1 כוס של 250 סמ"ק מים מינרלים על כל 9 ק"ג של משקל גוף. כלומר שאדם ששוקל לדוגמא 70 ק"ג רצוי שישתה 8-9 כוסות כאלה ביום. קפה ותה לא נכללים(להפך הם אפילו גורמים לדהידרציה. תה צמחים כן נחשב (למעט אם הצמחים הם דיורטיים. www.watercure.com

מנהלי פורום נטורופתיה