פיסורה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/02/2003 | 23:48 | מאת: הרי

האם יש תוספי מזון או עשבי מרפא כמו סוגי תה צמחים לטיפול בפיסורה

04/02/2003 | 09:49 | מאת: לילך נהרי

הרי שלום פיסורה היא חתך בפי הטבעת. בכול פעם שיש יציאה העור מתחכך עם הצואה והפצע נפתח. הייתי ממליצה לך להשתמש במשחת הממליס. צמח ההממליס בעל חומרים פעילים המכווצים את כלי הדם. כמו כן אני ממליצה על אכילת ירקות ופירות בעלי צבע אדום, בייחוד דובדבנים, אוכמניות ושאר פירות יער (כשניתן להשיג)מכיוון שהם מכילים חומרים המשקמים את כלי הדם, הנקראים אנתוציאנידים. בהצלחה!

06/02/2003 | 13:57 | מאת: שרון

שלום הרי ידיד שלי סובל מזה גם, וזה מה שהרופא אמר לו לעשות: פעמיים ביום אמבטיות, כל פעם 0עשרים דקות לשבת בהן. לדבריו הז מרכך את השריר של פי הטבעת, מעט מרחיב אותו וכך עוזר לאיחויו... כן משחה כמו שהציע מנהלת הפורום באשר לתזונה: הוא אמר לו לאכול כמה שיותר אוכל עם סיבים מלאים, כמו לחם מלא, המון ירקות עלים שמלאים סיבים (כמו חסה) ועוד, באוכל הזה יש סיבים שממריצים את הקיבה / מעייםלעבוד יותר , ואז תצא קיבה רכה יותר, כי תהיה יותר תנועת מעיים... זה בכל אופן מה שהרופא הסביר. המטרה היא שתהיה יציאה כמה שיותר רכה, במובן שאז זה פחות פוצע את הקרע לצורך כך הוא גם אמר לו שבועיים-חודש לבלוע פעמים ביום כפית של שמן פרפאין כל פעם.

מנהלי פורום נטורופתיה