postural hypotention

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/02/2003 | 17:32 | מאת: מה זה

מהי המחלה, איך באה לידי ביטוי - תסמינים, אבחנה ודרכי טיפול קוונציונליות ואם יש טבעיות. בתודה מראש!

03/02/2003 | 11:49 | מאת: רויטל ברמן

posture = יציבה. hypotention = תת לחץ. postural hypotention הוא מצב בו לחץ הדם של האדם צונח כאשר הוא משנה את יציבתו/תנוחת גופו - כשקם משכיבה לישיבה או לעמידה, מסובב מהר את הראש וכו'. ירידת לחץ הדם יכולה לגרום לסחרחורות ואפילו להתעלפויות במקרים חמורים יותר. הבעיה יכולה לנבוע מבעיה בשיווי המשקל המגיעה משבלול האוזן או ממרכז היציבה במוח, היא יכולה להיות תוצאה של בעיה בכלי-הדם בורידיים, בדר"כ בהחזר הורידי בגלל מסתמים לא תקינים או בגלל בעיה לבבית. לגבי טיפול קונבנציונלי, את/ה מוזמן/ת לשאול את השאלה גם בפורום אף-אוזן-גרון. לגבי טיפול אלטרנטיבי - צריך לעשות תשאול מלא ולנסות להבין מהי סיבת הבעיה במקרה הפרטי הזה. אינני מכירה טיפול אחטרנטיבי לבעיה מובנית בשבלול האוזן, לדוגמא, אך אם יש בעיה לבבית או בעיה בהחזר ורידי יש לרפואה המשלימה מה לעשות - מחיזוק הורידים, לשיפור זרימת הדם, לתמיכה (למשל הורדת במשקל ע"מ להקל על הורידים והלב) וכו'. שוב - הכל תלוי באבחנה. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה