פרי הדר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/01/2003 | 09:57 | מאת: הילה

שלום איך הנטורופתיה מתייחסת לפירות הדר , מה ההבדל בין פירות ההדר השונים וכמה מומלץ לצרוך מהם? קראתי שפרי הדר מייצר ליחה בגוף לכן אני שואלת תודה

31/01/2003 | 11:25 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

הילה שלום! ברמת העיקרון את צודקת, אולם, (מכאן מתחיל האבל....) הענין מאוד אינדוודואלי ואישי. אני באופו אישי צורך פירות הדר השונים ואין לי ולו זכר לליחה, מאידך מזונות אחרים מגרים אותי יותר (ודווקא לא מוצרי חלב), מכאן שהענין מאוד אישי ולכן יש צורך "במבחן" דיאטה: לעשות דיאטה רטטורית - מבדלת - כל שבוע להוריד מזון מסויים ולראות מה התגובה וכך לשחק עם כל המזונות שאת אוכלת ולראות מה טוב ומה משפיע לתופעות אחרות. ויש הרבה ויט' ומינראלים בפירות הדר!

31/01/2003 | 18:22 | מאת: לילך נהרי

הילה שלום אני מסכימה מאוד עם מה שיואל כתב. אני רוצה רק להוסיף שפירות הדר חשודים לא רק כמעוררי ליחה אלא גם במקרים מסוימים כאלרגנים ולכן נרצה להוריד אותם כשנבדוק מצבים של אי סבילות למזון (במקרים של פריחה עורית, אסטמה, מגרנה ועוד). אבל, כמו שיואל אמר, כול דבר לגופו של עניין.

מנהלי פורום נטורופתיה