כתמים בעור

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/01/2003 | 20:26 | מאת: שירה

שלום, הופיעו לי לאחרונה כתמים קטנים מאוד על העור שנראים כמו נק' חן/נמשים (אין לי נטיה), או כתמי פיגמנטציה 3-4, רציתי לשאול אם זה יכול להיות קשור לתוספים או לתרופה שאני נוטלת..התחלתי לאחרונה לקחת מולטיויטמינים VM-2000 (נראה מעט מחומצן למרות שלא פג התוקף), שמן נר הלילה(2600 מ"ג ביום-שני כמוסות). ובנוסף בשל מתח מתמשך התחלתי לקחת פקסט (סרוקסט). האם משהו מהדברים שציינתי יכול לגרום לכתמים או נק' חן אלו? (שמשפיע על הצבען) כמו כן אני סובלת מסבוריאה. לא יודעת אם זה קשור. תודה

25/01/2003 | 05:26 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום שירה סרוקסט יחד עם חשיפה לשמש - גם חשיפה קלילה הוא האחראי להופעת הכתמים. תתכן השפעתו גם של לשמן נר הלילה. בברכה רמי מור

25/01/2003 | 09:30 | מאת: שירה

היי, תודה על תשובתך. מס' שאלות נוספות האם הסרוקסט גורם לרגישות לשמש ופיגמנטציה? איך זה בדיוק עובד? אם אני אפסיק את השימוש בסרוקסט הכתמים ייעלמו? האם יש תחליף שווה ערך ברפואה הטבעית? לגבי שמן נר הלילה, לא הבנתי למה התכוונת. לתגובות בין תרופתיות או שהתוסף עלול לגרום גם הוא להופעת כתמים/נק' חן? תודה

מנהלי פורום נטורופתיה