פטריה באיזור פי הטבעת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/01/2003 | 12:09 | מאת: מאיר

מחבר: מאיר תאריך: 23/01/03 אני סובל מפטריה באיזור פי הטבעת , האם תזונה נכונה יכולה לפתור את הבעיה.? לאחרונה התחלתי לשתות בכל ערב כוס יין אדום , האם יש קשר ביניהם? בתודה מאיר

23/01/2003 | 14:19 | מאת: רויטל ברמן

שלום מאיר, ע"מ לענות על שאלתך יש לבצע תשאול מקיף יותר אשר ייראה אם הפטריה בפי הטבעת נובעת מהתפשטות פטרייתית (הפטרייה אשר נוטה להתפשט במערכת העיכול היא פטריית הקנדידה). במידה ויש זיהום פטרייתי במערכת הטיפול הוא בהחלט תזונתי - תזונה מוקפדת ללא סוכרים ופחמימות פשוטות (כולל אלכוהול) בכלל וללא שמרים ומוצרי חלב. בנוסף לתזונה אפשר לתמוך בטיפול ע"י תוספי מזון כמו חומצה קפרילית וצמחי מזון אנטי פטרייתיים, ולהקל על הסימפטומים אשר מתלווים לטיפול האגרסיבי (חיסול הפטרייה) ע"י גורמים אחרים (פרוביוטיקה, טכניקות להורדת כאבים, צמחי מרפא מרגיעים וכו'). לגבי היין, אינני חושבת שיש קשר, מלבד העובדה שאם אתה סובל מקנדידה מפושטת תצטרך להפסיק לצרוך אלכוהול. מקור הבעיה עמוק מזה. כל טוב.

23/01/2003 | 16:13 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום מאיר זו אכן הקנדידה האמיתית כפי שרוויטל ציינה. לעיתים התופעה נפוצה גם באזור האשכים ( בקפליים שמתחת ) מגרד מאד. נסה את ההצעות שניתנו לך ע"י רוויטל ומידת הצורך יהא ניתן לסייע לך בדרכים נוספות. בהצלחה רמי מור

מנהלי פורום נטורופתיה