חיטה טרום נבוטה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום לכן מה היתרונות בלחם מסוג זה ? חיטה שאינה מונבטת פחות אלרגנית ? תודה
הי רונה, חיטה טרום נבוטה הם גרעיני חיטה אשר החלו בתהליך הנבטה אך עדיין לא יצא הנבט עצמו. הנבטה של כל הקטניות והדגנים מעשיר את תוכנם התזונתי ומקל על עיכולם, כמו גם מוריד את רמת האלרגניות שלהם. חיטה טרום נבוטה, אם כך, היא עדיפה על פני החיטה הלא-נבוטה, אך פחות עדיפה מחיטה נבוטה (זהו נבט החיטה המפורסם אשר יש לו סגולות נהדרות גם כמולטי-ויטמין, גם כ"מנקה דם" וגם כתומך לחולים כרוניים וחולי סרטן). בכל מקרה, חיטה שלמה עדיפה על פני הקמח הלבן משולל הרכיבים התזונתיים וגם ע"פ הקמח המלא. ולבסוף, מבין כל הדגנים המלאים/שלמים, חיטה היא האלרגנית ביותר (בגלל חלבון הגלוטן, אשר נמצא בה בין היא נבוטה או לאו) ולכן הפחות רצויה מבחינה נטורופתית. בכ"ז עדיף שיבולת שועל, שיפון, קינואה, דוחן, שעורה וכו'... כל טוב.
שלום, בעבר עשיתי דיאטה של קנדידה ,מאוד מודעת למזונות המותרים גם לאחר הדיאטה. ביקשתי מהנטורופתית מאחר ואני לא בדיאטה אבקש לרכוש לחם אחר חוץ מד"ר מארק או אדמה שיפון. היא המליצה שיפון מהסופר. אני מגיעה לסופר ולא יודעת מה נכון ומה כדאי שיפון עם חיטה מלאה,או טרום נבוטה או נבוטה או קמח לבן מה באמתהכי מתאים אחרי אדמה ומארק. איך נקרא לחם שיפון שמתאים. מה בוחרים.
שלום, בעבר עשיתי דיאטה של קנדידה ,מאוד מודעת למזונות המותרים גם לאחר הדיאטה. ביקשתי מהנטורופתית מאחר ואני לא בדיאטה אבקש לרכוש לחם אחר חוץ מד"ר מארק או אדמה שיפון. היא המליצה שיפון מהסופר. אני מגיעה לסופר ולא יודעת מה נכון ומה כדאי שיפון עם חיטה מלאה,או טרום נבוטה או נבוטה או קמח לבן מה באמתהכי מתאים אחרי אדמה ומארק. איך נקרא לחם שיפון שמתאים. מה בוחרים.