עודף ויטמין A והריון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/01/2003 | 23:49 | מאת: טלי

שלום רב, רציתי לשאול, מדעו כתוב על קופסת המולטי ויטמינים שקניתי? לנשים בהריון- לא לעבור על הכמות היומית המומלצת של הויטמין A האם יש נזק מיוחד, שעלול לגרום עודף ויטמין A לנשים בהריון?

23/01/2003 | 09:25 | מאת: לילך נהרי

טלי שלום התשובה היא כן! מצאו כי ויטמין A במינונים גבוהים יכול לגרום למומים בעובר. ויטמין זה מסיס בשומן ולכן בעודף נאגר בגוף. ויטמין זה נמצא בכמויות גבוהות באיברים פנימיים, בעיקר כבד, וכן בחמאה וחלב. לכן ההמלצה לנשים בהריון לאכול הרבה כבד עקב אנמיה שמאוד שכיחה בזמן הריון, מסוכנת. אך הסיכון להגיע לכמויות גבוהות הוא בעיקר מתוסף ולא ממזון. רצוי להמנע מלקיחת תוסף של ויטמין A בזמן הריון. יש מולטיויטמינים לנשים בהריון עם בטא-קרוטן, ויטמין שהוא נגזרת של ויטמין A ןהוא אינו רעיל. מומלץ ליטול מוצרים אילו. יום נעים!

מנהלי פורום נטורופתיה