פרופוליס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/01/2003 | 23:49 | מאת: יסקו

שלום, בתחילת החורף התחלתי להשתמש בתמצית פרופוליס [תמצית טהורה בתוך אלכוהול], וב''ה לא חליתי החורף בכלל למרות שאני גר במדינה אירופאית קרה, מבקש לשאול האים אפשר להשתמש בתמצית זו לתקופה ארוכת טווח 10-15 טיפות 2פעמים ביום,והאים יש נזק או תופעות לואי לשימוש בתמצית פרופוליס. בתודה מראש.

21/01/2003 | 09:44 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! המלצתי היא לעשות הפסקה של שבוע על כל שלושה חודשים. אגב, נמצא במחקר כי הפרופוליס מסייע בהורדת כולסטרול וטריג..... רק בריאות!

21/01/2003 | 12:48 | מאת: רויטל ברמן

שלום יסקו, לפרופוליס, כמו האכיניציאה, יש בין השאר תכונות אנטי-חיידקיות ואנטי-ויראליות. הוא נועד לטיפול בזמן מחלה ויראלית/חיידקית ואפילו פטרייתית אבל לא למניעה !!! זה לא נכון לקחת כמניעה את ה"אנטיסיוביוטיקה של הטבע", כמו שלא נכון לקחת אנטיביוטיקה למניעת מחלות. זה גורם להתשה של מערכת החיסון ולשיפעולה המיותר כל הזמן. ישנם צמחים ואמצעים אחרים טובים יותר ולא מזיקים למניעת מחלות: 1. צמח האסטרגלוס. 2. ויטמין C. 3. תזונה ואורח חיים בריא (פעילות גופנית סדירה, שינה מספקת וכו') המחזק את חיסוניות הגוף. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה