SMD

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/01/2003 | 18:47 | מאת: קירה

רויטל, לילך האם לנטורופתיה יש מה להציע בנושא של SMD - Sensory Modulation Deficit?

20/01/2003 | 20:53 | מאת: לילך נהרי

קירל'ה אנא פרטי יותר במה מדובר

20/01/2003 | 22:38 | מאת: קירה

לילך, אני מצרפת מה שכתבה האמא של ילד שאובחן כחולה במחלה: מה שאובחן לילד שלנו הוא מה שנקרא SMD- SENSORY MODULATION DEFICIT האבחון כלל שאלות אלינו כהורים והן אבחונים של הילד עצמו. זוהי רגישות לגירויים שונים, כאשר מאמינים שהבעיה במערכת האפיקריטית, שמפרשת גירויים כמזיקים ומפעילה את המערכת הפרוטופטית אצל הילד. ועכשיו, כשמצאנו את הבעיה, לצערנו לא מצאנו לה פתרון או מרפא. אנו מגיעים כמובן לטיפולי ריפוי בעיסוק, הכוללים גרייה בלחץ ומגע עמוקים, אך אין ריפוי של המחלה הזו. חשוב לציין שעד לפני חצי שנה לא ממש שמתי לב לבעיה זו אצלו. הוא מעולם לא היה תינוק רגוע וכאשר בכה, הרמתו עוררה פרצי בכי חזקים אף יותר. מאוד היה לו קשה עם אוכל ועם לבישת בגדים, אבל חשבנו כהורים, שכל ילד מגיע עם אופי משלו. רק לפני כחצי שנה הוסבה תשומת לב שלנו לבעיה זו, כי בעצם היה לנו למה להשוות. ילדנו האחרים מתפתחים יפה מאוד, ללא בעיות מיוחדות. גובי, תודה על האתר.

20/01/2003 | 22:24 | מאת: Gubi

אני חושב שתמצאי אולי ענין באתר הזה: http://www.pulsemed.org/adhdom5.htm

מנהלי פורום נטורופתיה