חלב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/01/2003 | 17:51 | מאת: גילי

קראתי בעיון רב את חלופת התכתובות על חלב ליחה וכו. אני עומדת להפוך לאמא ורציתי לדעת בשביל ילדי ובשבילי (אני צורכת הרבה חלב) האם חלב סויה/ אורז וכו' משמשים כתחליף מלא לחלב כלומר האם מוסיפים אותם לקפה (זה בשבילי לא בשביל הילד), מכינים איתם דיסות וכו' במקרה של חוסר יכולת להניק- איזה תחליף מומלץ, לאור ההתנגדות העזה לפורמולות למניהן יום טוב גילי

14/01/2003 | 21:04 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! ברכות ומזל טוב לכשיגיע היום.... דעתי, גם אם אי אפשר להיק ישירות, תמיד קיימת האופציה הטבעית שאיבה!!! מעבר לכך אני אישית לא הייתי ממליץ להתעסק עם חלב כזה או אחר בחודשים הראשונים אלא דווקא פורמולות היות ויש הכל בצורה מבוקרת ומדוייקת! רק בריאות !

15/01/2003 | 09:31 | מאת: לילך נהרי

גילי היקרה אין כמו חלב אם. אין תחליף לכך ומחקרים מראים יותר ויותר כמה חשוב חלב האם כמזון להתפתחות התינוק וכן לקשר בין האם לתינוק. הנקה יכולה להוות אתגר גדול אך יש קבוצות תמיכה ומיעצות הנקה שיכולות להנחות. לעיתים נדירות יש בעיה שהאם לא יכולה להניק. אולי זה המקרה שלך. אני מצטרפת לתשובתו של יואל שניאור בכך שתינוק בין יומו, אם אינו מקבל חלב אם, עדיף שיקבל פורמולה. נסי קודם את הפורמולה הצמחית. בהצלחה ובמזל!

15/01/2003 | 11:46 | מאת: רויטל ברמן

הי גילי, לקפה הכי טעים חלב פרה. אני מודה ומתוודה. אבל טיפת חלב בקפה זה לא נורא. לגבי כל השאר - חלב לדגני הבוקר, לדייסה וכו' - חלב האורז נהדר (אני אוהבת Rice Dream בטעם וניל). אני לדוגמא מתחילה את היום עם דייסת קוואקר חמה ומתוקה בחלב אורז. כנ"ל חלב הסויה. יש אנשים (ותינוקות) הרגישים לחלב סויה - קחי בחשבון משום שזה יכול להשפיע אם את צורכת חלב פרה או חלב סויה בזמן שאת מניקה. במקרה של חוסר יכולת להניק - פורמולה על בסיס צמחי אני משערת, זה הרע במיעוטו. רק זכרי כי נשים מניקות את ילדיהן מזה 100,000 שנה ומעלה ומסתדרות מצויין. כנ"ל כל שאר האימהות היונקות בטבע. אנו נולדנו לזה ונועדנו לזה ואין כל סיבה שזה ייכשל. מאחר וזה הריונך הראשון את יכולה להיעזר ביועצת הנקה ע"מ ללמוד את ה"שיטה", מאחר ואנו - הנשים המודרניות - להבדיל מאימהותינו, לא נחשפנו לנשים מניקות אחרות בגלל הטאבו הציבורי שיש על הנקה בציבור, ולכן לא למדנו מילדות כיצד לעשות זאת וכו'. אנו צריכות לעיתים מורה... שיהיה לכם המון מזל ובריאות.

15/01/2003 | 17:52 | מאת: הילה

רויטל/לילך האם אתן ממליצות על קפה דגנים שעשוי מעולש או שן ארי וכו' תודה

מנהלי פורום נטורופתיה