רואקוטן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/01/2003 | 20:02 | מאת: הילה

האם יש תוספי מזון (של סולגאר למשל או אחרים) שיכולים לסייע במניעת/בהקלה על תופעות הלוואי של רואקוטן ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/01/2003 | 10:27 | מאת: רויטל ברמן

שלום הילה, אם את כבר לוקחת ראוקוטן, אין לנטורופתיה אלא לספק תמיכה לכבד - הנפגע העיקרי מן התרופה, ע"י מעבר למזון אורגני ובכך הורדת העומס הנוסף שנגרם לכבד אשר צריך לעבד גם את כל החומרים המצויים במזון תעשייתי ומעובד: צבעי המאכל, חומרי השימור, חומרי טעם וריח, שאריות אנטיביוטיקה והורמונים המצויים במוצרים מן החי (בשר, חלב ומוצריו, ביצים), שמנים מוקשים וכו'. בנוסף ישנם צמחי מרפא נפלאים לתמיכה בכבד. מאחר ואינני נוהגת לרשום צמחי מרפא ללא אבחון מדויק, אני רק יכולה להמליץ על חליטת עלי סרפד 3-4 כוסות ביום. כל טוב ולבריאות.

14/01/2003 | 11:37 | מאת: Gubi

הילה שלום, אני מניח שאת מתכוונת לתרופה ל- ACNE שנקראת RACCUTANE או ACCUTANE זוהי רק דעתי האישית: כשלתרופה יש תופעות נזק (לא רק לוואי כמו שמעדנים את המושג) נכון לעשות שני דברים: לרדת במהירות מהתרופה ולחפש אלטרנטיבה בטוחה יותר. אני אבא לילד בן 14 שסבל מפצעי בגרות. עד לפני כ- 7 חודשים הוא היה על אנטיביוטיקה במינונים לאקנה. האנטיביוטיקה לא הועילה ורופאת העור חשבה לתת לו אקיוטן. מחקר שעשיתי, בעיקר באינטרנט, לימד אותי על נזקי הלוואי של התרופה (נזקים לכבד, דיכאון ועוד). במקביל עליתי על מחקר שעשה ד'ר ליונג (LEUNG) בנושא אקנה עם חומצה פנטוטנית(B5). B5 הוא ויטמין מסיס במים, כך שגם מינונים גבוהים עד 10-12 גר אינם גורמים לתופעות לוואי וכמובן לא לנזקים. תופעות הלוואי במינונים גבוהים מאלה יכולים (כמו עם מינונים גבוהים של C להיות שלשולים או לעיתים נדירות כאבי ראש ואז מורידים את המינון. יש גם תופעות חיוביות לעיתים מלקיחתו, כמו אנרגית יתר כתותאה מיכולתו של הגוף ל"שרוף" יותר פחממות ולהפכם לאנרגיה. לא אכנס כאן לכל ההסבר על המכניזם וההבדל ים בין הפעולות של אקיוטן ו- B5 , אולם אזכיר את הראציונל על קצה המזלג: זה קשור לקו-אנזים שנקרא קו-אנזים A אשר ממלא בגופנו תפקיד כפול, גם מטאבוליזם של שומנים וגם קטליזטור ביצירת הורמונים. בתקופת גיל ההתבגרות (לפעמים גם בשנות העשרים המוקדמות) . מכיון שגופנו דואג לעשות את הדברים החשובים קודם (במקר הזה יצירת ההורמונים) נוצר בגיל ההתבגרות חוסר בקו-אנזים A ואין מספיק ממנו כדי לטפל במסיסות השומנים. אלה מצטברים בבלוטות השומן לא מצליחים להתנקז והופכיםאותן למודלקות. לקיחת תוסף B5 גורמת לכך שלגוף יהיה מספיק לשתי הפעולות הנ"ל גם יחד. לא נכנסתי לחלוטין לנושא של תזונה שגם לה חשיבות וקשר לדילול של B5 בגוף. אולי בפעם אחרת. כנסי לאינטרנט, קראי על המחקר, כנסי לפורומים של חברה צעירים בנושא אקנה ותחליטי בעצמך. באשר לבני, הוא התחיל עם מינון של 7 גר' למשל חודש וחצי ועכשיו ירדנו למינון של 2.5 גר' ליום. במקביל הוא לוקח כמוסה אחת ביום של שמן נר הלילה ואחת של אבץ פיקולונט. פניו נראים כמו מליון דולר לעומת איך שהם נראו לפני כחודשיים וחצי. אתרים וכתובות: www.acne-site.com www.absoluteacneinfo.com אפשר להפנות שאלות ישירות לדר' LEUNG בכתובת: [email protected] אפשר גם לעשות חיפוש באינטרנט: Pantothenic acid+Acne בתקווה שעזרתי B5 הינו מרכיב בקו-אנזים A

14/01/2003 | 17:06 | מאת: רויטל ברמן

תודה גובי, ברצוני רק להוסיף כי מומלץ ליטול גם קומפלקס-B כאשר לוקחים תוסף של אחד מויטמיני ה - B, מאחר ויש איזון מסויים בינהם בגוף, איזון אשר שחשוב שיישמר. לקיחת רכיב אחד מתוך מכלול ויטמיני ה - B, ובטח ובטח כאשר מדובר במגה-דוזות כמו במקרה זה (7 ג' !!!!!), יגרום לאורך זמן להפרת האיזון ולסימפטומים דמויי חסר של הויטמינים האחרים. מאחלת לבנך המון בריאות ויופי :-)

מנהל פורום נטורופתיה