MS

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/01/2003 | 16:47 | מאת: אופירה

אזה טיפולים ברפואה משלימה יעיל לטיפל בחולה MS

13/01/2003 | 10:29 | מאת: רויטל ברמן

שלום אופירה, שאלה זו נשאלה בעבר, אני מביאה בפנייך קישור לתשובתי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=26048&t=25916 מאחלת לך רק בריאות.

13/01/2003 | 11:54 | מאת: Gubi

אופירה, חומצות שומניות ממלאות תפקיד קרדינאלי בהתפתחות ובתיקון נזקים לעצבים ולמח העצם. MS הורסת את מח העצם ומעט פחות גם את העצבים. מן הסתם זו גם הסיבה שחומצות שומניות מעורבות בפעולת השיקום ההתחלתית של המחלה. לרו, דיאטה רגילה לא מכילה מספיק חומצות שומניות מסוג אומגה 3 . חלק גדול מחולי MS אינם מסוגלים לספוג חומצות אלה דרך המעיים, וחלקם לא יכול לסנתז חומצה אלפא-לינולית. בדיקות דם של חולי MS מצביעות על חוסרים באומגה 3. חוסרים באומגה 3 גורמים לחוסר איזון במשפחה של מרכיבים כימיים בגופנו המשמשים כווסתים שנקראת פרוסטגלאנדינים. חוסר איזון זה הוא גם המקור לחלק העיקרי של הסימפטומים של המחלה. תוספים של אומגה 3 עשויים להנמיך את מירב הסמפטומים של החולים ב-MS . גרגרי פשתן ושמן פשתן הם מקור נהדר ל-אומגה 3. כדאי לקחת אותם יחד עם חלבונים עשירי גופרית (FRAU JOHANNA BUDWICK ) כמו יוגורט אורגני או אפילו קוטג' אורגני או מחית לופה - נראת כמו בצל ירוק ענק. השמן הוא מרוכז יותר מן הגרגרים - יחס של 1:3 לטובת השמן. אולם יש לנקוט זהירות יתר עם השמן שכן הוא רגיש ביותר מתחמצן ומתקלקל בקלות. ישנם שני יצרנים מקומיים של שמן פשתן שניתן ךהשגה בבתי טבע, אולם, ככול שידוע לי הם לא דואגים לקרראת השמן מזמן יצורו ועד הגעתו לחנות טבע (חשוב ביותר עם שמן פשתן) גם בחלק מחנויות הטבע לא שמים אותו בקירור (חוסר ידע ומודעות). במידה ותחליטי להשתמש בגרגרים, ממליץ לך לא לקנות את התערובת הטחונה. קני לך גרגרי פשתן אורגניים (הלא אורגניים רובם מהונדסים גנטית - GMO) קני לך ב-ב100-120 שקלים מטחנת קפה קטנה וטחני לך מספיק ל2-3 ימים לא יותר. החזיקי אותם בקופסה סגורה במקרר. תוספים נוספים שממולץ לקחת ואשר עשויים לעזור בהטמעה של ה-אומגה 3 הם: B קומפלקס, C, E, אבץ וסלניום. מקור טוב נוסף לאומגה 3 הם הדגים השומניים כפי שרויטל כבר הזכירה. www.lowdosenaltrexone.org זהו אתר לא מסחרי שיסביר לך על שימוש חדש בתרופה ישנה הנקרת נלטרקסון. מספר מילים לאלה שהאנגלית אולי לא כל כך שגורה בפיהם. NALTREXONE היא תרופה שה-FDA אישר לשימוש ב-1984 ושנועדה לעזור למכורי הרואין להיגמל. היא עושה זאת ע"י כך שהיא חוסמת את חיישני הקליטה של הורמונים אופיטיים (משפ' האופיום) אשר מוחנו בלוטת האדרנאלין מייצרים (מטאקפאלין ובטאנדורפינים). בשנת 1985 ד'ר ברנרד בהירי BAHIRI רופא ניו- יורקי גילה את השפעתם של מינונים נמוכים של NALTREXONE על המערכת החיסונית. בדר"כ התרופה נמכרת במינונים של 50 מג לכדור LOW DOSE NALTREXONE הוא במינונים שך 3-4.5 מג. הוא גם ערך ניסויים עם NALTREXONE עם חולי איידס, סרטן וגם MS בהצלחה יתרה וללא תופעות לוואי. הכדור הנלקח בלילה לפני השינה גורם לוויסות של אלמנטים חיוניים במערכת החיסונית ע"י כך שהוא מעלה את רמות היצור של אנדורפינים ו- אנקפאלין. כנסי לאתר הנ"ל וקראי את החומר והמחקרים. יש שם גם על נלטרוקסין ו-MS. אם תהיינה לך שאלות נוספות העלי אותן ואשתדל מאוד לעזור. במקביל אני נותן לך שמות של שני רופאים אשר אני מאמין שיוכחו לרשום מרשם ל- LDN. יש בתי מרקחת אשר יוכלו כנגד מרשם רופא להמיר את המינונים הגבוהים במינונים של 3-4.5מ'ג . מעבר לזאת, אני מאמין גדול בכוחה של תזונה נכונה. מן הסתם לא אפרט כאן יותר בנושא זה. הוא בוודאי הועלה כאן בפורום אין ספור פעמים. ד'ר גולדמן - 6423207-02 ד'ר ישראל יפה - 221898 - 053 זכרי בבקשה, אני לא רופא והעצות שנתתי לך אינן מהוות יעוץ רפואי מקצועי או תחליף לשכזה. אני כן נותן לך כיוון ורעיונות למחקר נוסף שכדאי שתעשי. לבריאותך

מנהלי פורום נטורופתיה