סוגים של שמני זית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/01/2003 | 12:10 | מאת: נינה

יש סוגים שונים. מה הם? וההבדל ביניהם?תודה.הכוונה כמובן לשמן כתית.

07/01/2003 | 12:27 | מאת: רויטל ברמן

שלום נינה, אני לא אכנס איתך לסוגי שמנים מזני זיתים שונים, זה לא תחום המומחיות שלי, מה שכן, יש כמה סוגים סטנדרטיים להכנת שמן זית אשר משפיעים על טיבו: 1. כתית מעולה = EXTRA VIRGIN, שמן זית אכותי מאוד אשר דרגת החמיצות שלו אינה עולה על 1% והוא הוכן בכבישה קרה ראשונה (כלומר ללא חימום הזיתים ע"מ להפיק את השמן, מאחר וחימום השמן גורם להרס חלק מחומצות השומן הלא-רוויות שבו). 2. כתית משובח = FINE VIRGIN, שמן זית אכותי מאוד אשר דרגת החמיצות שלו 1-1.5%. 3. כתית = VIRGIN, שמן זית אכותי מאוד אשר דרגת החמיצות שלו עד %3.3. מעל חמיצות זו השמן אינו ראוי למאכל. אור וחום הורסים שמן זית ולכן יש לשמרו בארון/מקרר.

מנהלי פורום נטורופתיה