ויטמינים מסיסים בשמן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/01/2003 | 23:04 | מאת: תמיר

רציתי לשאול האם מהויטמינים המסיסים בשמן, עלינו לאכול כל יום, או שמכיוון שהם מצטברים בגוף ניתן לדלג עליהם מדי יום?

04/01/2003 | 14:11 | מאת: רויטל ברמן

שלום תמיר, ניתן לוותר עליהם מידי פעם, אך שאלתך די מצחיקה. כשאוכלים טוב, אוכלים כל יום שמן צמחי כלשהו (מכבישה קרה), וירק כלשהו, ודגן כלשהו (מלא) או מזון מהחי כלשהו (בשר, ביצים, מוצרי חלב), או חומוס, יוגורט וכו'. כל המזונות האלה מכילים ויטמינים מסיסים בשומן, ולפי דעתי (או תזונתי) אי אפשר לדלג עליהם לעיתים קרובות גם אם רוצים, אלא אם כן עושים יום צום, או יום מיצי פירות וכיוצ"ב. בכל מקרה, התשובה היא כן.

מנהלי פורום נטורופתיה