כוויות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/12/2002 | 13:56 | מאת: רונן

רציתי לשאול האם יש מאכלים או ויטמינים שמזרזים החלמת כוויות וממריצים את חידוש הרקמות בעור? שכן אני חטפתי כוויות ומייחל להחלמה מהירה.

30/12/2002 | 21:17 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! שימוש חיצוני תוכל לעבוד עם שמן לבנדר ושמני בסיס כמו נבט חיטה, שימוש באלוה נקי, משחות עם ריכוז וט' A (רטינול) וכמובן ויט' Eשנמצא גם בנבט חיטה). שימוש פנימי: לבנדר בשתיה (רק בהנחיה מדוייקת של מטפל), בליעת ויט A ו- E ואנטי מחמצנים אחרים שקדים וקטניות. היות ולא ציינת פרטים מינימליים כגון: גיל, סוג כויה, איזור וכד', אלו המלצות כלליות מאוד! רק בריאות!

31/12/2002 | 08:22 | מאת: אהרוני

ישנו חמצן מיוצב המופיע בשם MSO או OXY MAXY מוצרים אלו יעילים ביותר בטיפול בכויות עד לדרגה מאוד קשה מאחר והם מחמצנים את הכויה וגורמים לחידוש הרקמות ומשמשים כמחטאים. אגב הם גם טובים נגד גזים ע"י שתיה פאטים נוספים אצלי בדוא"ל

31/12/2002 | 15:57 | מאת: רויטל ברמן

שלום רונן, אני מצטרפת לתשובה של יואל שניאור, אך מוסיפה כי האמור רלוונטי לכוויה טרייה או כזו אשר הצלקת עדיין לא התייצבה. לכוויות ישנות ויציבות הטיפול שונה לחלוטין ובדר"כ כרוך בפרוצדורה כירורגית כלשהי (כמו לייזר). לא ידוע לי על טיפול נטורופתי יעיל בצלקות. כל טוב.

01/01/2003 | 11:46 | מאת: דליה

לרונן שלום, יש תכשיר ספציפי על בסיס שמנים אתריים, 100% טבעי, המטפל בכוויות - מצמיח תאים. פרטים בדו"אל. כל טוב, דליה

מנהלי פורום נטורופתיה