דגים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/12/2002 | 21:15 | מאת: רון

שלום לכן אנחנו יודעים הרי שחומצות שומן מסוג אומגה 3 מאוד רגישות לחימצון אז אשאל אתכן מה הטעם לאכול דגים מהים הצפוני אם רובנו בד"כ לא אוכלים אותם חיים אלה מבושלים דבר הגורם מן הסתם לחימצונן של חומצות השומן תודה

29/12/2002 | 08:48 | מאת: שלומי

דגים מהים צפוני הינם דגים מלוחים שאותם לא מבשלים ולכן החומצות שומן שלהם לא בורחות.

29/12/2002 | 17:21 | מאת: רויטל ברמן

שלום רון, שאלה במקום, ולכן היא כבר נידונה כאן בעבר. כעיקרון יש אופציה לאכול את הדג נע (כמו בסושי), מומלח (טונה/סלומון/סרדינים בקופסת שימורים) או פשוט לא לבשל את הדג "למוות", כלומר הכנתו בזמן יחסית קצר ועל חום בינוני ולא גבוה. נכון שעדיין יש אובדן של חלק מהאומגה-3, אך הרבה נשאר. אלה גם חומצות שומן הכלואות בתוך בשר הדג ולא שומן נקי במחבת, כך שהן קצת יותר מוגנות מן החום.

מנהלי פורום נטורופתיה