הורמון תירוקסין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/12/2002 | 17:17 | מאת: אנונימית

שלום! אני בת 17 והייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות בכדי לגבוה? שמעתי על תירוקסין- המזרז תהליכים בתא מתוך כך ניתן לגבוה- מהם הסיכונים? והאם יש הורמונים אחרים שאני יכולה לקחת?

28/12/2002 | 21:13 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך אלמונית, א-ל, ואני חוזרת ומדגישה א-ל (!!!!!!!!!!!!!!!!!) תתעסקי עם לקיחת הורמונים. הסיכונים אדירים - את יכולה לדפוק לעצמך את האיזון בגוף, לגרום לנזק לכל החיים לבלוטת התירואיד (ומאז להיות תלויה בכדורים כל יום בחייך), לשבש את חילוף החומרים שלך ולגרום לצרות צרורות. את נערה מתבגרת והאיזון בגופך קריטי ע"מ לייצב מערכת בריאה לעתיד. כל הורמון שתקחי על דעת עצמך עלול לעשות נזקים איומים. אם את רוצה לגבוה, באופן יחסי לפוטנציאל הגנטי שלך (אלא החיים ותצטרכי להשלים איתם), את יכולה לאכל יותר בשר. יש כאן בעיות בריאותיות אחרות אך זה עדיין עדיף בהרבה על בליעת הורמונים כמו תירוקסין. אם בעייתך רצינית ואת לא סתם מתכננת קריירה בדוגמנות (אני מראש מתנצלת על המורתיות), אז תפני לרופא אנדוקרינולוג שיבדוק אם יש לך בעייה בבלוטות וחסר בהורמון הגדילה או התירואיד או אחרים. אם יש חסר - הרופא המומחה ייתן לך טיפול ומעקב צמוד. שבוע טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה