מזון מעושן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/12/2002 | 11:31 | מאת: מיכאלה

שלום רב, אני נוהגת לאכול טופו מעושן. קראתי פעם, שבשר מעושן מזיק לבריאות. האם גם טופו מעושן מזיק לבריאות? ואגב, על האריזה כתובה שהעישון נעשה על עצי דובדבן, אין מושג אם זה מידע רלוונטי.

28/12/2002 | 13:23 | מאת: רויטל ברמן

שלום מיכאלה, כן, מזון מעושן מזיק מאחר והוא מכיל עשן/אפר (אמנם עשן משריפת מעצי דובדבן במקרה זה, אך זה לא חשוב אלא לטעם) . אפר זה נחשב למסרטן, לפי מחקרים אפידמיולוגיים על אוכלוסיות שניזונות הרבה ממזון מעושן וסובלות מסרטני מערכת העיכול יותר מאשר אוכלוסיות אחרות. גם מזון משומר, מוחמץ ומותסס הראה תוצאות דומות. שוב, אין צורך בקיצוניות. ברביקיו פעם ב לא מזיק וכן טופו מעושן כפינוק פה ושם, רק לא על בסיס קבוע. ע"מ להשלים את החסר, יש לי המלצה שכדאי לך לנסות: קחי גוש טופו נקי (אני אוהבת רק טופו שיזן, אבל כל טופו שאת אוהבת יתאים), שימי במעבד מזון (גם בלנדר קטן יספיק) עם מעט שמן זית טוב, עלי בזיליקום, מעט צנוברים/אגוזי מלך/קשיו, מלח ופלפל ויצרת לך ממרח פסטו נהדר ומשביע שמחזיק במקרר שבוע. את אותו רעיון אפשר לעשות עם שום, זיתים מגורענים, פטרוזיליה, עירית וכל מה שעולה בדעתך בעצם. בתאבון.

מנהלי פורום נטורופתיה