זירעי פישתן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/12/2002 | 19:28 | מאת: דגנית

אני נוהגת לערבב זירעי פישתן במים חמים יחד עם חלב וסוכר ונהנת לשתות. השאלה שלי היא אם ברגע שאני מערבבת את הזרעים במים חמים זה לא גורם לחימצון.תודה.

28/12/2002 | 08:40 | מאת: לילך נהרי

דגנית שלום זה בהחלט גורם לחמצון, ולכן יש תנועות טבעוניות המנחות לא לבשל את האוכל בכלל ולאכול רק אוכל חי. אני עוד לא הגעתי לקיצוניות כזאת. אני מאמינה שגם אם זרעי הפשתן מעט יתחמצנו עקב ערבובם עם מים חמים, זה יוריד רק במעט מאוד מן ערכם החשוב.

28/12/2002 | 13:05 | מאת: רויטל ברמן

הבהרה קטנה, הדברים מיוחסים לזרעי פשתן טחונים, לא שלמים. בזרעים יש חומצת שומן אומגה-3 אשר נוטה להתחמצן, אך אי אפשר לספוג אותה לגוף כשבולעים זרעים שלמים בגלל שהזרעים לא מתפרקים במערכת העיכול. לעומת זאת, הזרעים השלמים עוזרים למניעת עצירות ובאשר מושרים במים חמים - משחררים חומר הנקרא "מוצילגים" - מעין נוזל סיכה צמיגי אשר מצפה את מערכת העיכול מבפנים ומקל על כיבים וצרבות, ושוב - מלחח צואה יבשה במקרה של עצירות. אם על אומגה-3 עסקינן יש לטחון את הזרעים לפני אכילתם ולא לחמם אותם כדי שלא תתחמצן חומצת השומן. מאותו טעם אין לשמור זרעים טחונים שלא בהקפאה לפני השימוש. שבת שלום.

מנהלי פורום נטורופתיה