מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/12/2002 | 00:55 | מאת: הילה

הי, איך אפשר לדעת האם יש רגישות למוצרי חלב, ובכלל לכל מאכל אחר? האם חייבת להופיע תפרחת על הגוף או שמא מתחולל לנו משהו בגוף ואנינו יודעים בכלל? תודה

27/12/2002 | 08:45 | מאת: לילך נהרי

הילה שלום יש 2 סוגים של תופעות עקב שתיית חלב ואכילת מוצרי חלב, שמתבלבלים בניהם: 1. חוסר באנזים לקטז. האנזים לקטז הוא המפרק את הסוכר בחלב הנקרא לקטוז. אנזים זה חסר אצל אנשים רבים וזה בגלל שנוכחות אנזים זה בגופנו היא יחסית חדשה מבחינה אבולוציונית. לאדם הקדמון, הנושא את אותו המטען הגנטי שאנו נושאים לא היה אותו אנזים. הוא פותח על ידי הגוף עקב חשיפה לחלב ומוצריו כשהאדם החל לצרוך אותם בתקופה החקלאית, תקופה בה אדם החל לעבד את האדמה. התופעות שיגרמו בגלל חוסר אנזים זה בעיקר שלשול עם אכילת מוצרי חלב. 2. אי סבילות לחלבון שבחלב ומוצריו. לתינוק שנולד אין מערכת עיכול שלמה. היא מתפתחת, כמו הרבה מערכות אחרות, בזמן הגדילה. מכיוון שמערכת זו לא שלמה יש הסיכון שבמידה ויכנסו למעיים מזונות שמערכת העיכול של התינוק לא מוכנה להם (שזה כול המזונות חוץ מחלב אם ב-4-6 חודשים הראשונים), החלבונים, שהם מולקולות גדולות, לא יתעכלו, יחדרו לזרם הדם ויגרמו לתגובה במערכת החיסון. מערכת החיסון יודעת להבדיל בין מה שהוא self למה שהוא non-self. כלומר, מערכת החיסון לא תתקוף איבר של הגוף, כי היא מזהה שהוא שייך לה (למעט במחלות מסוימות) אבל היא כן יכולה לתקוף מה שאינה מזהה כשלה, וזה יכול להיות מולקולות של חלבון. כשמערכת החיסון תוקפת יש לזה השפעה על הגוף. זה יכול לבוא לידי ביטוי עורי (גרד, פריחה וכו') אבל גם ביטוי אחר כמו מגרנה או כאבי ראש, אסטמה, כאבי בטן, שלשול ועוד. חשוב לציין שהמנגנון שמפעיל מערכת זו אינו אותו מנגנון שמפעיל אלרגיה. כלומר, אם אדם אלרגי לתות-שדה, הוא יאכל אותו וישר יפרח - זו אלרגיה. אך אם אדם יאכל מוצרי חלב, לאו דווקא ישר אחרי הוא יתגרד. זה יכול לקחת זמן וחשיפה ארוכה לחלבון עד שמערכת החיסון מגיבה - זו אי סבילות. באותה נשימה, לכן יכול להיות שאדם סובל מאי סבילות למזון ועדיין אין סמפטומים, אך איזשהוא תהליך פתולוגי החל. יום נעים!

מנהלי פורום נטורופתיה