ויטמינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/12/2002 | 10:50 | מאת: אבישג

שלום רב, בבדיקת דם שערכתי לפניי שבוע, מופיעים ערכיי ברזל וחומצה פולית נמוכים . IRON-46 (כאשר הסקאלה נעה בין37-145). FOLIC ACID-10.2 (כאשר הסקאלה נעה בין 7.0-55.0). בבדיקה סומנה כוכבית BOARDERLINE. רציתי לדעת, על מה מעידים ערכים נמוכים בחומצה פולית? האם יש לה קשר בחילוף חומרים? כמו כן, על מה מעידים ערכים נמוכים בברזל וכיצד הם עלולים להשפיע לרעה על תפקודי? בנוסף רציתי לדעת אם אפשר לרכוש ויטמין המשלב גם ברזל וגם חומצה פולית. בתודה מראש, אבישג.

25/12/2002 | 14:56 | מאת: רויטל ברמן

שלום אבישג, בדר"כ, ערכים נמוכים של ברזל וחומצה פולית - במקרה הזה, ושל דברים רבים אחרים (B12 למשל), נובעים מתזונה לקוייה. אם זה המקרה אין עלייך אלא להגביר את צריכת מינרלים (ברזל) וויטמינים (חומצה פולית) אלה בתזונתך, ובכלל להסתכל מבט עמוק בתזונתך מתוך הנחה שאולי ישנם חסרים אחרים אשר פשוט לא בדקו וגם לא יכולים לבדוק בבדיקת דם. המלצתי לך היא להגביר את צריכת הירקות שלך, במיוחד ירקות ירוקים אשר עשירים מאוד בברזל (אלא אם את נוטלת קומאדין), את צריכת הדגנים המלאים (מלאים בלבד) שלך, העשירים מאוד בויטמיני B ואחרים בכלל ו חומצה פולית בפרט, את צריכת הקטניות שלך - עשירים בשני החומרים ואת צריכת האגוזים/שקדים/זרעים (שומשום מלא, חמניות וכו') שלך. זה יכסה אותך מכל הכיוונים. בנוסף, בשר השתדלי לאכל רק אורגני, ואכלי דגי ים צפוני - אספקה טובה של ברזל ללא שאריות אנטיביוטיקה והורמונים שיש בבשר ועופות. כמובן שיש סיכוי קטן שהערכים נובעים מדימום או בעיות יותר רציניות, אבל אינני יכולה לדעת זאת מכאן. אם את סובלת מכאבים או דימומים (למשל במערכת העיכול) את צרכה לעבור בירור רפואי מלא. לבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה