ריסוס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/12/2002 | 10:23 | מאת: שרונה

כן אבל שאלתי היתה בנוגע לירקות ופירות רגילים מן החנות או השוק שכן רוססו. האם עדיף לוותר על מחיר תכולת הוויטמינים והמינרלים שבקליפה בגלל הריסוס, ולקלפם?

24/12/2002 | 13:14 | מאת: רויטל ברמן

שלום שרונה, אני אחדד את תשובתה של לילך, אין תשובה חד משמעית. יש בעד ונגד לשני הכיוונים וכל אחד ייתן תשובה אחרת. כל שאנו יכולות לתת לך זה את בחירתנו האישית בנושא. גם אני, כמו לילך, שוטפת את הפירות והירקות ואוכלת אותם עם הקליפה. נוגדי החימצון החזקים שיש בקליפות (כמובן בתנאי שאוכלים רק פירות וירקות בשלים ואף פעם לא בוסר) מהווים כוח-עזר כנגד הרעלים שאולי מגיעים מריסוס. מה שכן, לגבי עשבי תיבול - פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, ריחן וכו', אני ממליצה מאוד שתגדלי לך לבד באדנית (או בגינה אם יש לך). יש היום שתילים שלהם בכל מקום והם מאוד קלים לגידול ודורשים רק מים ושמש. אם תאכלי הרבה ירוקים (מאלה שציינתי לעיל) אורגניים, תקבלי גם את אפקט ניקוי הדם והכבד שיש לכלורופיל שהם מכילים בכמויות נדיבות, מה שעוד יסייע בניטרול רעלים ממזון מרוסס. בסופו של יום, הבחירה בידך. בתאבון.

מנהלי פורום נטורופתיה