ריסוס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/12/2002 | 18:32 | מאת: שרונה

ידוע שהרבה מאד מהויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפת הפרי והירק. ואולם כאשר אוכלים פירות וירקות רגילים (שלא מגידול אורגני) האם לא עדיף לקלף את הפרי המורסס? אומרים ששטיפה איננה מורידה את הריסוס, האם זה נכון?

24/12/2002 | 09:06 | מאת: לילך נהרי

שרונה שלום כול הנושא של ריסוס והשפעותיו מעורפל. וזה אולי בגלל שלחברות ענק, ששולטות בכלכלת העולם, יותר נוח שלא ידעו את השפעותיו של הריסוס. כמובן שעדיף לאכול ירקות ופירות ושאר מאכלים כמו דגנים וקטניות ללא ריסוס, ועוד יותר רצוי אורגני. מזון אורגני לא רק ללא ריסוס אלא גודל באדמה עשירה במינרלים הרחק מעשן מכוניות. הבעיה היא שאין פיקוח על המזון האורגני בארץ ואני לא יודעת כמה ארצינו הקטנטונת בנויה לגידולים אורגניים מאחר ורוב השטחים קרובים לאיזשהוא כביש וכן איכות המים ירודה. אני אישית לא מקלפת את הקליפה. אני שוטפת היטב ו"מתנפלת" על פירות וירקות שמביאים לי מהגינה ללא ריסוס. תמיד צריך לזכור שאדם ששינה את תזונתו לטבעית יותר, למרות שלא אורגנית, זכה לשיפור משמעותי בבריאותו.

מנהלי פורום נטורופתיה