כליות ותזונה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/12/2002 | 00:36 | מאת: הילה

שלום רב, לצערי הרב, אבא שלי יתחיל לקבל טיפולי דיאליזה במהלך השבועיים הקרובים. הוא אובחן כסובל מאי ספיקה בכליות ולחץ הדם שלו גבוה כבר הרבה מאד שנים. רציתי לדעת בבקשה האם לתזונה יש קשר עם מחלות כיליה מהסוג הזה? במידה וכן, אשמח אם תייעצי לי איזו דיאטה כדאי להמליץ לחולה שאמור לעבור טיפולים מהסוג הזה. תודה רבה, הילה

20/12/2002 | 14:49 | מאת: רויטל ברמן

שלום הילה, לתזונה, כמו גם לגורמים אחרים רבים, יש קשר חזק עם אי ספיקת כליות, גם מניעתי (אלא אם זו נובעת מבעיה מולדת או כזו ללא טיפול) וגם תומך. טיפול שלם הוא מאוד אינדיבידואלי ותלוי בגורמים רבים כגון המצב הבריאותי (לחץ הדם למשל ומחלות רקע אחרות), תמונת הדם (אנמיה וחסרים/עודפים אחרים אשר נובעים ממחלת הכליות או מסיבות אחרות), היכולת של אביו ונכונותו לטיפול (הרגלי התזונה, תאבון). בגדול: 1. להוריד מהתזונה חלבונים מהחי ע"מ להוריד את רמות חומצת השתן, להוריד לחץ דם וכך להוריד עומס מהכליות. 2. להוריד חומצות שומן רוויות - בשר, עוף, גבינות, ביצים, חמאה, שמנת, מרגרינה, שומן מוקשה, קוקוס. 3. לאכול בעיקר אורז ומוצריו, ירקות ירוקים וכתומים (אם יש בעיה של עודף אשלגן בדם חשוב לבשל את הירקות הירוקים במים ולא לשתות את מי הבישול אלא לשפוך אותם). 4. להוריד נתרן (מלח) - בגלל הקושי בהפרשתו ויתר לחץ דם. 5. לאכל פירות, אבל עד 1-2 בלבד. 6.שתיה מרובה, לא מי ברז. בנוסף מומלץ מאוד לקחת תוסף של חומצה פולית - 400 מק"ג ליום, ויטמין E (בגלל יתר לחץ הדם במינון של עד 100 מ"ג ליום). תוסף של ויטמין B12 למציצה, אם יש חסר. אפשר לשקול גם מתן co-Q10. אני ממליצה מאוד על ייעוץ אישי לאביך מידי נטורופת/ת מוסמך/ת בהתאם לתמונה המלאה. שירגיש טוב ושבת טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה