מה אוכלים לארוחת בוקר?
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רויטל אני קוראת את תשובותיך לגבי תזונה שבעיקרה מתאימה לארוחת צהרים מה אוכלים בבוקר ובערב? (לא נשאר מה.. לא מוצרי חלב וביצים ,אבוקדו טחינה מעודדים ליחה אז מה כן? ) תודה מקרב לב
שלום הילה, אני מניחה שאת מתכוונת לתשובתי לשאלתה של נעה בנוגע לתזונה לאסטמה: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=45828&t=45796 אני אתן לך כמה אופציות נהדרות וטעימות לארוחת בוקר: 1. דייסת קוואקר: את קונה קואקר / שיבולת שועל לבנה, ושמה בבוקר 2-3 כפות מלאות בסיר קטנטן עם חלב אורז / חלב שיבולת שועל / חלב שקדים / מים + מתבלת לטעמך בקינמון/זנגויל/ציפורן ואפשר מעט דבש (או ממתיק כמו סטיויה). יש גם כאלה שאוהבים את זה מומלח. בישול של 2 דקות וזה מוכן. 2. זו הבחירה האישית שלי: את לוקחת את אותו קוואקר, קולה אותו על מחבת טפלון או בתנור עד להשחמה קלה ולא יותר מזה (אני קולה את כל החבילה בפעם אחת ואח"כ אין צורך לטרוח) ואוכלת אותו כמו קורנפלקס ביוגורט ביו (יוגורט-ביו ולבנה הם מוצרי החלב היחידים שמותר, עד מנה אחת ביום) או בחלב אורז / חלב שיבולת שועל / חלב שקדים - לפי טעמך. אפשר להוסיף מעט צימוקים, מעט דבש, אגוזים וכו'. שיבולת שועל קלויה זה בעצם גרנולה, כך שאפשר לקנות גרנולה - ללא תוספת חיטה או סוכר או כימיקלים, וזה אותו אפקט. 3. פירות - ארוחת בוקר המורכבת רק מפרות היא התחלה מצויינת ליום. רצוי שהפירות יהיו תפו"ע, אגס, שזיף, אפרסק...ולוא דווקא בננה (שיוצרת לחות). לא (!) מדובר על מיץ פירות , אשר לו אפקט שלילי של הרבה סוכר מרוכז וללא הסיבים התזונתיים - גורם להרבה ליחה. 4. אפשר גם לשלב את היוגורט עם פרי במקום עם קואקר. 5. פרוסת לחם (לחם ללא חיטה כגון לחם שיפון מלא / פומפרניקל / לחם כוסמין / פריכיות אורז וכו'), אפשר קלויה, מרוחה במעט לבנה (אם לא אוכלים יוגורט אפשר לבנה) או בכ"ז במעט אבוקדו או טחינה (אלא אם יש לך רגישות גבוהה אליהם הם לא נוראיים, פשוט גורמים לליחה בעודף), או טונה, או טופו (הוא, להבדיל מחלב סויה, לא אלרגן). מספיק ? בתיאבון...
לרגע נבהלתי כשקראתי בכותרת "אסטמה" :) דייסות לא מתאימות לי כי אני נמצאת בעבודה בשעות הבוקר ועם שאר האפשרויות בהחלט ניתן לגוון תודה