מה תפקיד הנחושת?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/12/2002 | 20:15 | מאת: טלי

שלום, רציתי לדעת אם אפשר בפירוט, מה תפקיד הנחושת במניעת הצטננות? ואילו תוספי מזון אחרים, מתאימים למבוגרים/לילדים עם נטייה להצטננות?

לקריאה נוספת והעמקה
07/12/2002 | 09:57 | מאת: לילך נהרי

טלי שלום כמה מילים על נחושת: נחושת הינה מינרל המשתתף בתהליכים בגוף עם ברזל (פועלת עם ברזל בסינטזת המוגלובין בתאי דם אדומים), ביצירת שומנים ופרוקם, אחראי על ייצור רקמת חיבור, פעילות תקינה של: הלב, מערכת חיסון, מערכת עצבים. בעלת יכולת לנטרל רדיקלים חופשיים, חיונית ביצירת הורמוני יותרת הכליה, חיונית לניצול יעיל של ויטמין C, הופכת תירוזין, חומצה אמינית, לצורה זמינה ופעילה ובכך אחראית על צבע העור והשיער, משתקת פעילות היסטמין (מורידה את התגובה האלרגית בגוף). מינון יומי מומלץ: 1-2 מ"ג מקורות בתזונה: אבוקדו, כבד של בע"ח, מולסה, דגנים מלאים, פרות ים, אגוזים, פרות, כליות וקטניות. את אמת - נחושת לא עולה לי ישר בראש כשאני חושבת על הצטננות. קודם כול צריך לברר אם ההצטננות כרונית או עניין של כמה ימים. אם זו הצטננות חורף רגילה אז כדי למנוע אפשר לקחת צמח אסטרגלוס שמחזק מערכת חיסון ובזמן צינון כדאי להפסיק עם האסטרגלוס ולקחת במקום זה אכינצאה. במידה והצינון מלווה בכאב גרון מומלץ לקחת אבץ למציצה. למניעה כדאי לרקוח לבד "אנטיביוטיקה של הטבע" - לטחון 2 ראשי שום שלמים ולערבב עם 1 1\4 כוס דבש (450 גרם). למניעה - 1 כפית ביום וטיפול 3 כפיות ביום. לדלקות גרון וצינון אפשר להוסיף את זה לתה צמחים או מים חמים ולשתות. השום והדבש שניהם חומרים אנטיספטיים. עצה נוספת - בזמן צינון וגם למטרות מניעה יש כלי ברפואה ההודית הנקרא נטי (NETI) שנראה כמזלף קטן. שמים בו מי מלח ושופכים לנחיר אחד. המים יוצאים מהנחיר האחר וכך מחטאים ופותחים את חלל האף. מאוד מומלץ. אפשר להשיג במרכזים ליוגה. בהצלחה!

08/12/2002 | 11:19 | מאת: רויטל ברמן

תוספת קטנה, נוצר בלבול קטן לפי דעתי. להצטננות נהוג לתת אבץ, שזה מינרל שקשור במערכת החיסון ובדוק כמקצר זמן הצטננות ואת חומרתה. אבץ ונחושת הם מינרלים המתחרים על ספיגה במעי זה כנגד זה (בגלל מבנה כימי דומה), ולכן לא מומלץ לקחת אבץ לטווח הרחוק - מחשש שספיגת הנחושת תפגע וייגרם חוסר במינרל זה. מסיבה זו לוקחים אבץ רק במשך כמה ימים - בזמן ההצטננות/המחלה ומפסיקים. זה הקשר היחידי שעולה בדעתי בין נחושת והצטננות.

מנהל פורום נטורופתיה