בדיקות דם וויטמין B12

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/12/2002 | 22:02 | מאת: יעל

אמי בת 72 צמחונית טבעונית כבר למעלה משלושים שנה. בריאה בדרך כלל. איננה לוקחת שום תרופה ושום תוסף מזון או ויטמינים. הבוקר קיבלה תוצאות בדיקת דם חוזרת (היה חשש לטעות) והתברר שיש לה רמה של 1,100 בויטמין B12. שאלתי היא כיצד יכולה להיות רמה כזו אצל מי שאינו אוכל מזון מהחי (גם חלא חלב וביצים) ושאלה שניה, האם הרמה הזו מסוכנת. תודה מראש יעל

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2002 | 10:26 | מאת: לילך נהרי

יעל שלום קודם כול - ברכותיי לאמך שבחרה דרך חיים בריאה כול כך. אשמח אם תספרי לי כיצד היא, בגיל 72, מתפקדת, והאם היא סובלת מבעיות כרוניות למינהם (סכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה). אכן זה מופלא ומדהים שאישה כזאת יהיו לה רמות גבוהות כול כך של B12! והרי זו עוד הוכחה שהטענה שחידקי המעיים שלנו עושים עבודה טובה בייצור B12 בתנאי שניתן להם את התנאים המתאימים שזה כולל אוכל עשיר בסיבים. אין לחשוש כמובן מרמה זו של ויטמין B12, בייחוד מכיוון שלא נגרם מתוסף. גם אני לא אוכלת מוצרי חלב, בשר, ביצים וכול מזון מן החי, למעט דג ים צפוני פעם בשבוע, ואין לי חסר בויטמין B12. יישר כוחה של אימך!

06/12/2002 | 06:44 | מאת: יעל

לילך שלום. למעט רזון וחולשה (כנראה בהתאם לגיל) אמא שלי בריאה ואין לה שום בעיה רפואית. היא מקפידה לאכול כל יום את כל סוגי הקטניות (קצת מכל דבר) שאותם היא מבשלת פעם בשבוע ומחזיקה בפריזר במנות יומיות. היא גם טוחנת מידי יום את כל סוגי האגוזים\גרעינים\שקדים ושמה שתים או שלוש כפות בסלט ירקות עם הרבה שמן זית. אני (בת 38) לעומת זאת צמחונית\טבעונית פחות מעשר שנים אבל לי כן חסר B12 ואני לוקחת השלמות. איך את מסבירה את זה?

מנהל פורום נטורופתיה