תוספי מזון לחולי קרון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/12/2002 | 16:19 | מאת: טלי

אני סובלת מקרון ולא אוכלת הרבה דברים... אני לוקחת היום תוספת של ויטמין C ואצידופולוס. האם ישנם תוספי מזון שמומלץ עלי לקחת?

03/12/2002 | 16:53 | מאת: רויטל ברמן

הי טלי, מחלת הקרוהן היא מחלה כרונית, כאשר ההתקפים נוטים לבוא בתקופות מסויימות ובינהם רמיסיות - תקופות רגועות יותר. גישה שלמה למחלה כולל טיפול שונה לזמן התקף/במצב אקוטי, לעומת מצבי רגיעה/רמיסיה. חשוב לי לדעת באיזה שלב את נמצאת. בכל אופן, הנושא נידון כאן בעבר, ראי תשובתי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=25082&t=24991 ובנוסף החליפי את השומן מהחי בתזונתך בשומן אומגה 3 ו - GLA, כלומר הורדת בשר וביצים והחלפתם בדגי ים צפוני (פרטתי בעבר) וזרעי פשתן טחונים טרי (לא במצב אקוטי !). את יכולה לחפש תשובות נוספות בנושא ע"י מנגנון החיפוש. חפשי "קרון" או "קרוהן". אני ממליצה לך להגיע לייעוץ נטורופתי, לפחות ע"מ ללמוד איך לתחזק את גופך ולמנוע גירוי של מערכת העיכול דרך תזונה ותוספי מזון. ישנם גם צמחי מרפא אנטי-דלקתיים ומרגיעים שיכולים לעזור, אך זה רק לטיפול אישי. תרגישי טוב.

04/12/2002 | 08:36 | מאת: טלי

רויטל, האמת, הייתי במספר פגישות אצל נטורופטית שהמליצה לי לאכול הרבה ירקות ופירות מבושלים. מצד שני, הגסטרו' שלי ציין כי עלי להימנע מפירות וירקות בכלל בגלל התאית שיש בהם, אותה קשה לחלק החולה של המעי לעכל.. אני קצת בבעיה. מה את אומרת?

03/12/2002 | 17:02 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום טלי אספר לך סיפור והוא בעצם המענה מטעמי. לפני כשנה התקבלה לטיפולי חולת קרוהן כבת 30 מהנדסת טכסטיל במקצועה. היא בחרה לנסות ולתגבר את הטיפול השמרני ( סלוזופורין ) באמצעות טיפול משלים. התסמין המרכזי אצלה התבטא בדימום מופרז. קודם שהגיע לטיפולי היא נועצה ברופא הגאסטרו שלה וזה החמיץ פנים לאור כוונתה לגשת לטיפול משלים. היא כמובן בחרה דווקא כן לגשת לטיפול משלים. והיום : אין דימום...ואין צורך בסלוזופורין . אחזור על דברי רוויטל כפי שנאמרו בתשובתה: ראוי לאמץ גישה כוללנית המשלבת גם נוגדי דלקת צמחיים אשר מחוייבים במקרה זה לנוכח היותה של מחלת קרוהן מחלה דלקתית כרונית. בהצלחה רמי מור

מנהלי פורום נטורופתיה