איכות זרע

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/12/2002 | 18:18 | מאת: אמיל

בדיקת זרע שערכתי קיבלתי את התוצאות הבאות: normal - 10% abnormal - 90% - amorphous. יתר התוצאות היו גבוליות. הרופא אמר שעם שיפור המורפולוגיה ישתפרו יתר התוצאות. 1. שמעתי שאבץ עוזר בשיפור איכות הזרע - האם זה נכון לגבי איכותו מבחינת המורפולוגיה? 2.אילו תוספי מזון נוספים יכולים לעזור? אני ואשתי מנסים להרות מזה 7 חודשים (אצלה לא נמצאה כל בעיה). תודה מראש

02/12/2002 | 11:33 | מאת: רויטל ברמן

שלום אמיל, ראשית כל אני יוצאת מנקודת הנחה שנבדקת וכי כל גורם מובהק לבעיה בזרע (זיהום, מחלה וכו') נשלל. לשאלתך ,אבץ-פיקולינאט 22 מ"ג לפני השינה בהחלט מסייע לאכות הזרע (אך שים לב לא לקחת אותו יותר מידי זמן רצוף). מבחינה תזונתית: -צריכת פירות יבשים. -המנעות מעודף בשר, עופות ומוצרי חלב (מכילים הורמונים מזיקים, כמו אסטרוגן) - אלא אם כן הם אורגניים וצריכת יותר דגי ים צפוני. -המנעות משמן זרעי כותנה, המנעות מרעלים וכימיקלים במזון. בכלל, כדאי לך לשאוף לשיפור מקסימלי באורח החיים שלך (הפסקת עישון, שתיית אלכוהול, מתח רב, צריכת תרופות וסמים, חשיפה לחומרים רעילים/קוטלי חרקים/חומרי הדברה וכו') מאחר ולכל אלה, כמו גם לחסרים תזונתיים כלשהם, יש השפעה על הזרע שלך. בנוסף: לא ללכת עם תחתונים ומכנסיים צמודים, לא לרכב הרבה על אופנוע/אופניים, לא לבלות זמן בסאונה/ג'קוזי/אמבטיה חמה... אם אתה סובל ממחלה כרונית כלשהי כגון סוכרת, יתר לחץ דם וכו', עליך כמובן לטפל בה, ואני ממליצה לך לשלב טיפול נטורופתי. ישנם תוספי מזון (גם פורמולות מוכנות של חברות גדולות) וצמחי מרפא נוספים, אך כאן אני כבר מציעה פגישת יעוץ נטורופתי מלאה. תתחיל עם הדברים הנ"ל. המון המון בהצלחה.

מנהלי פורום נטורופתיה