יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/11/2002 | 13:12 | מאת: אור

שלום אני בן 43 ןיש לי לחץ דם 130.90 140.90 140.85 אני לוקח Q10 120 מ"ג 1 ביום תמצית עלי זית 3 ביום א:האם זה יכול להועיל להורדת לחץ הדם ב:האים יש תכשרים נוספים מתחום הרפואה הטבעית שממולץ לקחת ג:תוך כמה זמן התוספים שאני לוקח אמורים להשפיע תודה מראש

30/11/2002 | 20:37 | מאת: רויטל ברמן

שלום אור, לחץ דם מומלץ להוריד לאו דווקא ע"י תרופות ותוספי מזון אלא קודם כל על ידי שיפורים בהרגלי החיים: שיפור התזונה, הוספת פעילות גופנית ולימוד ותרגול דרכים יעילות להתמודדות עם מתחים יכולים לעזור לך בדרך הבריאה, הטובה והזולה ביותר. לטיפול הנטורופתי הצלחות רבות בהורדת לחץ דם. עיקרי הדברים הם: - חשוב לצרוך פחות נתרן הנמצא בעיקר במלח שאנו אוכלים ובמזונות מעובדים רבים. במקביל מומלץ לאכול יותר מזונות מכילי אשלגן (היחס בין כמות הנתרן לאשלגן הוא החשוב). ישנם בחנויות הטבע תחליפים רבים למלח השולחני המכילים פחות נתרן ויותר אשלגן ומגנזיום. -התזונה צריכה להתבסס על מזונות מהצומח המכילים הרבה סיבים תזונתיים. שום ובצל הינם מאכלים בעלי השפעה חיובית ספציפית על לחץ הדם (והבריאות בכלל). במקביל מומלץ לאכול כמה שפחות מזונות מהחי ובעיקר אלה המכילים כמות רבה של שומן רווי. דגשים נוספים: רצוי מאוד להמעיט את כמות הסוכרים הפשוטים, אלכוהול וקפאין. - פעילות גופנית תורמת להורדת לחץ הדם באופן משמעותי. - התמודדות עם מתחים ולחצים בחיים אף היא חשובה. - הפסקת העישון במידה ואתה מעשן היא משמעותית מאוד. לגבי התוספים ששאלת לגביהם, מומלץ לקחת רק אחרי ייעוץ מקצועי ובמקביל לשינוי תזונתי ושינוי באורח החיים. גם מגנזיום אומגה-3 מומלצים, אך שוב - גש לייעוץ מקצועי ואל תסתפק בתשובות של רוקחים ופורומים. לגבי זמן ההשפעה, זה מאוד אינדיבידואלי וכפי שאמרתי, תלוי גם באורח החיים שלך. מקווה שעזרתי, כל טוב.

30/11/2002 | 22:23 | מאת: אור

תודה רבה וחג חנוכה שמח

מנהלי פורום נטורופתיה