פורמלה לתינוקות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/11/2002 | 22:57 | מאת: דרורה .מ.

שלום וברכה! התחלתי לתת לבני בן ה-4 חודשים פורמלה על בסיס חלב. לאחרונה גיליתי שהוא רגיש לזה. רציתי לשאול האם נכון שפורמלה על בסיס צמחי פחות טובה מזו שעל בסיס חלב? האם כדאי לנסות תחליפי מזון אחרים (חברות אחרות) העיקר שיהיו על בסיס חלב?

29/11/2002 | 07:54 | מאת: לילך נהרי

דרורה שלום פורמולה על בסיס חלב בעייתית מכיוון שמכילה את חלבון הפרה, חלבון קשה לעיכול, בייחוד לתינוקות מכיוון שמערכת העיכול שלהם עדיין לא מפותחת. חלבון זה מקושר כיום מבחינה מחקרית עם הרבה מחלות שפוקדות את הילדות וכן יש מחקרים על צריכת חלב פרה בינקות והשפעתה בגיל המבוגר. חלב פרה מקושר למדלקות אוזניים עד התפרצות סכרת מסוג 1. אני מציעה לך לנסות לעבור לפורמולה צמחית, שעדיפה. אך גם היא לפעמים יכולה לעשות צרות. נסי, ובמידה וזה לא ישפר את המצב , ישנן אפשרויות אחרות. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה