שפעת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/11/2002 | 17:31 | מאת: לין

במהלך כחודשיים אחרונים היתי חולה בשפעת כ 4-5 פעמים. אני חולה במשך כשבוע, לוקחת כל מיני כדורים שרופאת משפחה שלי אמרה לי לקחת אותם, אח"כ שבוע שלם אני מחזיקה מעמד ואחרי שבוע אני שוב פעם חולה ( נזלת, כאבי גרון, חולשה). בפעם האחרונה עלה לי גם החום. נכון לעכשיו יש לי כאבי גרון מאוד חזקים. הבדיקות שעשיתי מראות שהכל תקין, ומשטח גרון שלילי. שאלתי היא האם יש איזשהו טיפול נוסף לכאבי גרון הבלתי פוסקים, והאם כדאי לי לקחת איזשהם ויטמינים כדי להפסיק עם השפעת הזו, ואם כן אז אילו ויטמינים?

27/11/2002 | 17:47 | מאת: רויטל ברמן

שלום לין, זה ברור כי מערכת החיסון שלך איננה מתפקדת. הסיבות יכולות להיות מתח נפשי מצטבר, תזונה לקוייה וחסרה (עודף סוכרים בתזונה בראש ובראשונה, אכילת מזון מעובד וחסר בויטמינים ומינרלים), חשיפה בלתי נפסקת למזהמים (אולי את עובדת בתנאים של קור ולא לבושה מספיק, אולי את אחות או רופאה וכו'...), חוסר שינה מצטבר, חוסר בפעילות גופנית (פעילות גופנית ממריצה את הדם ואת מערכת החיסון וכן נותנת פורקן נפשי למתחים) ועוד סיבות אפשריות. את צריכה לבחון את אורח חייך ולראות מה חסר (או מה עודף - למשל סוכר), ולשנות בהתאם. תוכלי למצוא בפורום ע"י חיפוש תשובות רבות שלי ושל לילך בנושא חיזוק מערכת החיסון. לבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה