שימוש "בחיזוקית"

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/11/2002 | 09:46 | מאת: שלמה. ל

רציתי לשאול האם שימוש קבוע לילד בן 5 חודשים "בחיזוקית" (של חברת הדס) יכול להזיק? האם שימוש בצמח האכינציאה מזיק לילדים? איזה תוסף מזון כדאי בכל-אופן לתת לו ע"מ להגביר את החיסון הטבעי שלו?

27/11/2002 | 09:50 | מאת: לילך נהרי

שלמה שלום לא הייתי ממליצה לתת חיזוקית לילד בן 5 חודשים ובטח לא אכינצאה לתקופה ממושכת. אכינצאה זה צמח שנותנים רק בזמן מחלה אקוטית. צמח זה משפעל את מערכת החיסון. לקיחה לטווח ארוך ישפעל את מערכת החיסון עד אולי קריסה. הדבר הכי טוב לילד בן 5 חודשים הוא הנקה. כיום ידוע כי בזמן הנקה עוברים מרכיבים שבמערכת החיסון של האם ובכך מחסנים את הילד. במידה ואינו יונק - האם סובל מאיזשהם בעיות? חולה לעיתים קרובות? מה הוא כן אוכל?

27/11/2002 | 16:36 | מאת: שלמה. ל

תודה רבה על תשובתך. הילד כרגע אוכל רמדיה צמחית האם כדאי לתת לו תוספת מזון אחרת? האם כדאי להתחיל בירקות? אם כן האם עדיף "גרבר"?

מנהלי פורום נטורופתיה