ויטמינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/11/2002 | 11:50 | מאת: טל

מה ההבדל בין ויטמינים כימיים לטבעיים? מה היתרונות והחסרונות בכל אחד מהם?

19/11/2002 | 14:17 | מאת: יואל שניאו ר - נטורופת

שלום! שאלה קטנה אבל תשובה ארוכה ומורכבת, היות וכל ויט' ומינראל יש את האבחנות שלו. בקיצור נמרץ מאוד: ויט' כימי עשוי במעבדה - סינטטי הספיגה שלו בחלק מהויט' הינה סבירה ובחלק היא פחותה, הגוף מזהה את החומר אך חושב כ"גוף זר" ויט' טבעי, בנגזרת האמיתית שלו הגוף "מעכל" בצורה יותר נכונה ויותר קלה ולכן נספג טוב יותר, ואינו מהווה מכשול לאינטרקציות עם חומרים אחרים וכד'. יש עוד הבדלים אך תיקצר היעירה מלכתוב אותם כאן. רק בריאות!

20/11/2002 | 07:59 | מאת: לילך נהרי

בהמשך לתשובתו של יואל- ישנם ויטמינים שכשמסנטזים אותם ממקור טבעי הם שונים במבנם המולקולרי ויש ויטמינים שלא. ויטמין E שונה במבנו המולקולרי ולכן נרצה לתת ויטמין E טבעי. ויטמין C לעמת זאת זהה לחלוטין בצורה המולקולרית שלו אם הוא סינטטי ואם הוא טבעי, כך שזה לא משנה.

מנהלי פורום נטורופתיה