שתיית מיץ גזר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/11/2002 | 15:19 | מאת: כלנית

במשך תקופה ארוכה (שנה) שתיתי באופן אינטנסיבי מיץ גזר. לאחר כל מיני תופעות כמו הצהבה של העור וכד' החלתתי להפסיק. השאלה שלי היא: האם מיץ גזר יכול להזיק כאשר שותים אותו באופן קבוע כלומר כוס ליום 5 ימים בשבוע. האם זה יכול לגרום לעודף ויטמין A.

19/11/2002 | 07:29 | מאת: לילך נהרי

כלנית שלום מכיוון שהבטא-קרוטן, סוג הויטמין A שקיים בגזר, מצטבר ברקמות שומן תת עוריות, נוצר בצבע הצהוב-כתום משתייה מרובה של מיץ גזר. אין בזה כול סכנה. הבטא קרוטן אינו רעיל לגוף כמו הרטינול, נגזרת אחרת של ויטמין A, שמצוי יוצר בבשר וכבד.

מנהלי פורום נטורופתיה