שלוש שאלות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/11/2002 | 11:08 | מאת: רויטל

1. שמעתי לאחרונה שקיימת בדיקת דם שמסוגלת לאבחן אלרגיה. האם זה נכון, אמין, והיכן ניתן לעשות בדיקה זו? 2. האם זה נכון ש- 24 שקדים ביום עשויים להוריד כולסטרול? והאם זה לא הרבה מידי? 3. לאחרונה נאמר לי שאין כל טעם בלקיחת כדורי שום - הם חסרי ערך לחלוטין - האם זה נכון?

11/11/2002 | 13:26 | מאת: לילך נהרי

רויטל שלום! 1. יש להבחין בין 2 סוגי אלרגיה: אלרגיה מיידית ואלרגיה מושהית. המיידית גורמת לסמפטומים מיד אחרי המגע עם האלרגן, לדוגמא - אדם שהוא אלרגי לתות, כשיאכל תות תופיעה מיד פריחה. המושהית יכולה לגרום לסמפטומים אחרי ימים, חודשים ואף שנים, כך שקשה מאוד לדעת מה הגורם ולכן צריך לעשות דיאטת אלימנציה ואתגר. לאלרגיה המיידית יש מבחנים מסוימים, גם בדיקות דם לראות אם אכן האלרגיה קיימת. לאלרגיה המושהית אין מבחן חד משמעי ליכול להראות את הגורם. 2. ידוע כי סיבים תזונתיים וחומצות שומן רב בלתי רוויות שנמצאות בצומח יכולות להוריד שומן. לא שמעתי על כך ש 24 שקדים ליום יעשו את העבודה, אך בהחלט יש הגיון בלאכול שקדים המלאים בשומן רב בלתי רווי ובקצת סיבים. 3. כמובן שעדיף לאכול שום מכיוון שהחומר הפעיל נמצא בריחו. כדי להשיג תוצאה יפה עם שום כמו להוריד כולסטרול צריך לצרוך כ 6 שיני שום כול יום, מה שמאוד קשה הן בגלל הריח והן בגלל העיכול. ישנן חברות ויטמינים הטוענות כי מצאו שיטה, על ידי חנקן נוזלי לקפסל (לשים בקפסולה) את השם בלי לפגוע בתכונותיו הבריאות. צריך לנסות ולבדוק אם אכן זה יעיל.

מנהלי פורום נטורופתיה