סויה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/11/2002 | 22:28 | מאת: אורלי

שלום רב, אני צמחונית שצורכת כמות רבה של סויה, על כל צורותיה. האם יש הגבלה על כמות הסויה המותרת? מה הנזק מאכילה מרובה של סויה?

לקריאה נוספת והעמקה
11/11/2002 | 22:07 | מאת: לילך נהרי

אורלי שלום סויה היא מקור נהדר לחלבון, ויטמינים ומינרלים. כמו כן מכילה איזופלבנואידים שמונעים מחלות רבות, בין השאר סרטן השד לנשים וסרטן הערמונית לגברים.מומלץ מאוד לצרוך סויה דרך התזונה, על כול צורותיה. ( כתוסף לא תמיד מומלץ, והמינונים צריכים להיות מבוקרים).הצורה היחידה שלא מומלצת היא ה"בונזו" שמוכרים, מכיוון שמאכל זה עבר תהליכי עיבוד רבים. כמו כן לא מומלץ לצרוך מוצרים מוכנים שמכילים טופו או סויה כמו שניצל סויה או גבינת סויה למריחה בטעמים שונים. רצוי להצמד לסויה או הטופו המקוריים ולצרוך אותם. הדבר היחיד שיכול להיות רע בסויה הוא שזה יכול להוות מקור אלרגני. ישנם אנשים שאלרגים למוצרי סויה וזה יכול להתבטא בנזלת תמידית, אסטמה, מגרנות ועוד.

מנהל פורום נטורופתיה