שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/11/2002 | 20:18 | מאת: דנה

האם L-CARNITINE באמת שורף שומנים? אם כן - אז כיצד? והאם כדאי לקחת אותו במהלך דיאטה?

11/11/2002 | 21:38 | מאת: לילך נהרי

דנה שלום ל-קרניטין זו מעין חומצה אמינית (שרשרת חומצות אמינו יוצרות חלבון). היא אינה חיונית, אין צורך לצרוך אותה מהמזון, מכיוון שהגוף מייצר אותה מליזין ומתיונין (שתי חומצות אמינו אחרות) . לקרניטין מבנה כימי של חומצה אמינית אך אין לו תפקודים כמו של חומצה אמינית, כלומר, הוא אינו מסנתז חלבונים ואינו מהווה חומר גלם לנוירוטרנסמיטורים. הקרניטין מעביר חומצות שומן דרך קרומים וסחוסים ושם מנוצלים כאנרגיה. יש לו זירוז חילוף חומרים של שומנים ולכן עוזר בהפחתת משקל. אפקטיבי לקחת אותו עם ויטמיני C ו-E. הצורה הכי מועדפת לצרוך אותו זה ה- ל-קרניטין. עד כה לא נעשו מחקרים קליניים על בני אדם שהוכיחו חד משמעית כי תוסף זה מוריד אחוזי שומן.

מנהלי פורום נטורופתיה