zone principle
דיון מתוך פורום נטורופתיה
יש עיקרון תזונה שאומר שבכל ארוחה צריכים לאכול בערך 40% פחמימות 30% חלבון ו-30% שומן ביחד, ושאכילה של רק סוג אחד של מזון לא בריא מבחינה ביוכימית (אכילה של פחמימה למשל ללא איזון עם חלבון תגרום לעליה מהירה של רמת הסוכר). האם רצוי להיצמד לעיקרון זה ולאכול מאוזן בכל ארוחה?
לניב אם אוכלים פחמימות מורכבות אין עליה של סוכר, כדאי לצרוך מסך הקלוריות היומי 60% פחמימות 0.8 על כל ק"ג חלבונים,20-25%שומן כאשר בשומן יש את כל חומצות השומן למינהם ,רווי,חד בלתי רווי,רב בלתי רווי. כך התזונה נשארת מאוזנת ולא חסר דבר. כל טוב