ריזופוס
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, לאחר שנים של אכילת טופו החלטתי לנסות גם את הטמפה. זה נחמד וטעים, אבל ברשימת הרכיבים ראיתי את הרכיב "ריזופוס". התקשרתי ליצרן לשאול מה פשר הרכיב ונעניתי, שזה סוג של פטריית עובש, שגורמת לתהליך היווצרותו של הטמפה. שאלתי אליכן היא: האם זה לא מזיק (ניתן לראות את העובש הלבנבן על הטמפה)? קראתי פעם ששמרים ועובש לא טובים לגוף כי הם משמשים מצע מצויין לפרזיטים למינהם.
רננה שלום! שאלה מצוינת! אכן עובש זה לא דבר מומלץ, אך מסתבר שהעובש בטמפה הוא "ידידותי"! קצת על הטמפה... הטמפה "נולדה" באינדונזיה, שם היא מהווה מרכיב חלבוני חשוב בתפריט היומי. זה מוצר מותסס כמו בירה, כרוב חמוץ, יוגורט, רוטב מיסו ומיזו, ופעילות המיקרואורגניזם שבטמפה משנה את ההרכב הבסיסי של החומר שממנו עשויה - פולי סויה. עובש לבן ידידותי, RHIZOPHUS OBLGOPORUS, מעכל את הקטנית בפעילות אנזימית. החלבונים מתפרקים לחומצות אמינו והשומנים לחומצות שומניות, דבר שמשחרר את חומצת הלינולייק שבפולים (חומצה לינולייק, חומר שגוף האדם לא יכול ליצר באופן עצמאי, עוזרת לסילוק כולסטרול וחומצות שומניות אחרות מגופנו) תרבית הטמפה גם מפרקת פיטטים, חומרים הנמצאים בדגנים וקטניות שמונעים ספיגת מינרלים בגוף. טמפה נחשבת ל"מזון מעוכל מראש" ולכן היא לא רק קלה לעיכול, אלא מאוד מאוד מזינה. היא עשירה ב: ויטמיני B6, ניאצין וריבופלבין. אם יש לך מתכון טוב לטמפה, אנא פרסמי בפורום! תודה לילך
שלום, מה לגביי המיקוטוקסינים שמשחררת הריזופוס? או ליתר דיוק החיידקים האנדוסימביוטיים שבריזופוס? הרי שידוע שהם שורדים את תהליך העיבוד של המזון? רעות